Для того, щоб замаринувати печериці, достатньо буде лише кількох годин. Якщо ви хочете заготувати їх на зиму, то потрібно розкласти по стерилізованих банках одразу після маринування. І повірте – довго вони у вашій коморі не стоятимуть.

Читайте також Не треба одразу мчати до магазину: чим можна замінити молоко у випічці

Рецепт маринованих печериць з перцем

Час: 1 година 10 хвилин

Порцій: 6

Інгредієнти:
– 1 кілограм печериць;
– 1 червоний болгарський перець;
– 2 цибулі;
– 100 мілілітрів оцту;
– 1 столова ложка цукру;
– 1 чайна ложка гірчиці;
– 1,5 літра води;
– 1 чайна ложка запашного перцю горошком;
– 3 столові ложки солі;
– 4 лаврові листки.

Приготування:

  1. Вологою ганчіркою чистимо гриби від бруду, потім добре промиваємо холодною водою.
  2. Цибулю нарізаємо тонкими кілечками. З перцю видаляємо насіння та нарізаємо тонкими смужками.
  3. Велику каструлю наповнюємо водою, додаємо сіль, цукор та всі спеції, окрім оцту. Доводимо до кипіння. Додаємо гриби і варимо 15 хвилин.
  4. Додаємо в каструлю цибулю та перець, варимо ще 5 хвилин.
  5. Додаємо оцет і добре перемішуємо.
  6. Розкладаємо гриби по стерилізованих банках, заливаємо маринадом, закриваємо кришкою, накриваємо ковдрою та перевертаємо та повного вистигання.
  7. Зберігаємо у прохолодній коморі або холодильнику.

Смачного!

Ці пиріжки обожнюють усі: готуємо популярний "базарний" варіант.