Різдвяна шинка, що тане в роті: соковита страва для особливого столу
11 грудня 2024,
06:04
Читать новость на русском
Шинка, запечена вдома, буде смакувати як жодна інша страва. Це те, що ідеально підходить для різдвяного застілля.
Якщо ви шукаєте другу страву для святкового столу – зупиніться на соковитій, ніжній та ароматній шинці. Як її приготувати розповідає 24 Канал з посиланням на Beszamel.
Цікаво Один інгредієнт – три салати: смачна добірка з мандаринами на Новий рік
Запечена шинка
- Час: 1 година
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 2 кілограми свинячої шинки;
– 400 грамів дрібної цибулі;
– 2 морквини;
– 2 столові ложки вершкового масла;
– 2 столові ложки олії;
– 2 чайні ложки меду;
– 30 гвоздик;
– сіль – до смаку;
– перець – до смаку.
Приготування:
- Промийте м’ясо, обсушіть його та натріть сіллю й перцем. Наріжте шкірку ромбиками, змастіть її олією та вставте гвоздики.
- Викладіть шинку у форму для запікання шкірою вниз, додайте склянку води та запікайте протягом 2 годин при температурі 220 градусів.
- Очищені овочі наріжте. Через годину запікання переверніть шинку, додайте овочі та полийте м’ясо соусом зі сковороди.
- Процідіть соус, приправте його сіллю та перцем і доведіть до кипіння.
- Наріжте шинку скибочками та прогрійте її в соусі. Загальний час випікання має становити 2,5 години.
- Розтопіть масло з медом, додайте очищену цибулю, посипте її сіллю та підрум’яньте.
- Подавайте шинку з соусом, посипавши зверху підрум’яненою цибулею.
Смачного!
Ще одна особлива страва: як приготувати справжній гуляш.