Буде м'яким та смачним: який хитрий трюк допоможе засолити ідеальне сало

1 жовтня 2024, 06:37
Читать новость на русском

Джерело:

Ukr.Media

Засолювання сала – обов'язковий етап підготовки до зими. Робити це нескладно, проте варто опиратися на кілька дієвих секретів.

Часто трапляється, що сало після засолювання стає твердим, що негативно впливає на його подальше використання. Однак варто додати лише один інгредієнт – і ця проблема точно не буде турбувати, повідомляє Ukr.Media.

Читайте також "Колгоспні" котлети: забутий рецепт, за який дякують усі господині

Рецепт соленого сала на зиму

Час: 30 хвилин + час засолювання

Порцій: 1 банка

Інгредієнти: 
– 1 кілограм сала;
– 500 грамів солі (лише звичайна кам'яна);
– 150 грамів цукру;
– 5 – 6 зубчиків часнику;
– кілька лаврових листків;
– чайна ложка з гіркою солодкої паприки;
– по чайній ложці чорного перцю та хмелі-сунелі.
 

Приготування: 

  1. Сало нарізаємо шматочками. Вмочуємо їх у цукор та загортаємо у пергаментний папір та ставимо у холодильник на 12 годин. 
  2. Сало миємо під холодною водою та обсушуємо серветками. 
  3. Змішуємо всі спеції. Обсипаємо сумішшю шматочки сала та знову загортаємо їх в пергамент. Ставимо у холодильник на тиждень. 
  4. Після цього можна перекладати сало до морозилки. 

Смачного!

Секрет, про який всі мріяли: як швидко зняти оболонку з сирокопченої ковбаси.