Ним підкорювали наші бабусі: готуємо ароматне печиво на дріжджах

4 жовтня 2024, 08:50
Читать новость на русском

Джерело:

"На пенсії"

Цей унікальний та оригінальний рецепт був улюбленцем наших бабусь. В ньому поєднується пісочне та дріжджове тісто, що дарує просто неймовірний результат.

Господині попереднього покоління вміли створити шедевр навіть з найпростіших інгредієнтів. Спробуємо перейняти їхній досвід та приготувати ароматне печиво, рецептом якого поділився портал "На пенсії". 

Цікаво Білий наліт на квашеній капусті: що це таке і чи небезпечний він для здоров'я

Рецепт дріжджового печива 

Час: 40 хвилин + 1 година

Порцій: 4

Інгредієнти: 
– 220 грамів вершкового масла;
– 150 грамів цукру;
– пакетик ванільного цукру;
– 3 яйця;
– 10 грамів сухих дріжджів;
– 80 мілілітрів теплої води;
– дрібка солі;
– 500 грамів борошна. 

Приготування

  1. Вершкове масло дістаємо з холодильника заздалегідь, воно має бути м'яким. 
  2. Змішуємо олію з цукром і ваніліном. Збиваємо міксером і поволі додаємо яйця. Трішки солимо. 
  3. Вводимо у суміш борошно з дріжджами та додаємо теплу воду. Замішуємо тісто. Залишаємо його на годину у теплому місці. 
  4. Розкачуємо тісто в пласт з товщиною у 2 сантиметри. Зверху посипаємо цукром і ріжемо на квадратики чи прямокутники. Також можна скористатися спеціальними формами та вирізати щось оригінальне. 
  5. Випікаємо 15 – 20 хвилин при 180 градусах. 

Смачного!

Він просто чарівний: готуємо яблучний пиріг на кефірі.