Чому в фарш для котлет не можна додавати жовток
Котлети з гарніром завоювали серця багатьох. Популярність цієї страви пояснюється простотою приготування та ситністю, що робить її ідеальним вибором як для домашніх кулінарів, так і для гурманів.
Але правильно приготувати теж треба вміти, інакше котлети можуть вийти сухими і несмачними. Наприклад, більшість людей додають до фаршу яєчний жовток, але, виявляється, це помилка. Чому в фарш для котлет не можна додавати жовток, розповідає 24 Канал з посиланням на Woman24.
Читайте також Просто і смачно: рецепт ароматної тушкованої капусти з грибами у рукаві
Чому в фарш для котлет не слід давати жовток
У кулінарних дискусіях роль яєць у приготуванні котлет дещо перебільшена. Хоча яйце часто вважають ключовим інгредієнтом, у фарші вони, скажімо так, виконують сполучний ефект. Справжня зірка процесу – білок, який відіграє вирішальну роль у тому, що фарш зберігає форму і не розтікається під час смаження.
Натомість просте додавання цілого яйця до фаршу може не дати бажаної пухкої та м'якої котлети. Замість цього рекомендується відокремити яєчний білок, ретельно збити його з дрібкою солі і додавати у фарш тільки збитий білок.
У той час як кулінари відзначають, що жовтки можуть підвищити ніжність котлет, і водночас застерігають від їх споживання через потенційний негативний вплив на рівень холестерину. Тож це питання дієтології.