Але правильно приготувати теж треба вміти, інакше котлети можуть вийти сухими і несмачними. Наприклад, більшість людей додають до фаршу яєчний жовток, але, виявляється, це помилка. Чому в фарш для котлет не можна додавати жовток, розповідає 24 Канал з посиланням на Woman24.
Читайте також Просто і смачно: рецепт ароматної тушкованої капусти з грибами у рукаві
Чому в фарш для котлет не слід давати жовток
У кулінарних дискусіях роль яєць у приготуванні котлет дещо перебільшена. Хоча яйце часто вважають ключовим інгредієнтом, у фарші вони, скажімо так, виконують сполучний ефект. Справжня зірка процесу – білок, який відіграє вирішальну роль у тому, що фарш зберігає форму і не розтікається під час смаження.
Ламаєте голову, що приготувати рідним на вечерю? Продукція ТМ "Водний Світ" стане вашим кулінарним натхненням! Креветки, мідії та крабові палички – це не просто інгредієнти, а секрет ідеальної страви. Їхній ніжний смак і бездоганна якість гарантують, що вечеря точно викличе захоплення.
Натомість просте додавання цілого яйця до фаршу може не дати бажаної пухкої та м'якої котлети. Замість цього рекомендується відокремити яєчний білок, ретельно збити його з дрібкою солі і додавати у фарш тільки збитий білок.
У той час як кулінари відзначають, що жовтки можуть підвищити ніжність котлет, і водночас застерігають від їх споживання через потенційний негативний вплив на рівень холестерину. Тож це питання дієтології.