Про цей рецепт вже забули: як наші бабусі робили найпишніші оладки

25 вересня 2024, 06:18
Читать новость на русском

Джерело:

"На пенсії"

Пишні оладки – ідеальний початок будь-якого дня. І готувати їх потрібно лише за рецептом, який передається поколіннями.

За цим рецептом цю страву готували ще наші бабусі. Важливо вміти його відтворити, аби не загубити важливу традицію. Оригінальним рецептом поділилися читачі порталу "На пенсії".

Читайте також Коли треба промивати макарони: для цього існує лише одна причина

Рецепт пишних оладок

Час: 20 хвилин + 1 година

Порцій: 4

Інгредієнти
– 480 грамів борошна;
– 480 мілілітрів води;
– 1 штука куриного яйця;
– 8 грамів сухих дріжджів;
– 1 чайна ложка солі;
– 1,5–2 столові ложки цукру;
– рослинна олія для смаження.

Приготування

  1. Підігрійте воду до 40 градусів, додайте сіль, цукор, дріжджі і яйце, добре перемішайте.
  2. Просійте борошно і поступово введіть його в дріжджову суміш, ретельно розмішуючи, щоб уникнути грудочок.
  3. Накрийте миску рушником або харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 1 годину.
  4. Розігрійте сковороду з олією та обсмажуйте оладки на середньому вогні з обох сторін до золотистої скоринки.

Смачного!

Він не залишає байдужим нікого: як зробити салат "Чоловічий каприз".