Для святкування у родинному колі: відеорецепт пляцка "Княжа доба" від Лілії Цвіт
Галицькі пляцки славляться своїм смаком, виглядом та неймовірно красивими шарами. Цей десерт поєднує улюблені смаки – шоколадні та макові коржі в поєднанні з ніжним кремом.
Коли душа та ваші близькі вимагають чогось солодкого, приготуйте пляцок "Княжа доба". Хоч на нього потрібно витратити трішки сил і часу, проте ви точно залишитеся задоволені. 24 Канал ділиться рецептом знаменитої Лілії Цвіт.
До теми Що приготувати з яблук: ніжний пляцок від Лілії Цвіт – це просто шедевр
"Княжа доба" від Лілії Цвіт
- Час: 12 годин
- Порції: 8 – 12
Інгредієнти:
шоколадні коржі:
– 4 штуки сирих яєць;
– 100 грамів цукру;
– 130 грамів сметани;
– 100 грамів вершкового масла;
– 1 чайна ложка розпушувача;
– 40 грамів какао;
– 200 грамів борошна;
макові коржі:
– 250 грамів маку;
– 5 сирих жовтків;
– 100 грамів вершкового масла;
– 100 грамів цукру;
– 1 чайна ложка розпушувача;
– 100 грамів борошна;
білкові коржі:
– 5 яєчних білків;
– 200 грамів цукру;
– 250 грамів горіхів;
– 30 грамів борошна;
– 1 столова ложка крохмалю;
крем:
– 500 мілілітрів молока;
– 2 сирих курячих яйця;
– 200 грамів цукру;
– 1 пакетик ванільного цукру;
– 70 грамів крохмалю;
– 400 грамів вершкового масла.
Приготування:
- Найкраще випікати коржі у формі 32 на 22 сантиметри.
- Для шоколадних коржів змішайте какао, борошно, розпушувач, цукор. Все перемішайте.
- Окремо з'єднайте всі рідкі інгредієнти. Вони мають бути кімнатної температури. Збийте міксером до однорідності.
- Змішайте рідкі та сухі інгредієнти та збийте міксером на низьких обертах.
- Випікайте корж в духовці при 170 градусах 30 хвилин.
- Готовий бісквіт переріжте на дві половини, або одразу випікайте два окремих коржі.
- Для макових коржів запарте мак. Попередньо перебийте його, далі залийте водою, щоб було в рівних частинах.
- Варіть мак на маленькому вогні, постійно перемішуючи, доки не википить вода.
- Охолоджений мак змішайте з жовтками, розтопленим маслом та цукром. Перемішайте.
- Наприкінці додайте борошно з'єднане з розпушувачем.
- Випечіть корж аналогічно шоколадному, при температурі 170 градусів, 20 хвилин. Розріжте його навпіл, або одразу випікайте два окремих коржі.
- Для білкового коржа подрібніть горіхи, додайте крохмаль та борошно і перемішайте.
- Збийте яєчні білки з цукром до консистенції густої і стійкої піни.
- Змішайте горіхи зі збитими білками та викладіть на форму меншого розміру, адже такий корж в нас тільки один.
- Для крему у сотейнику змішайте молоко, яйця та цукор. Додайте крохмаль та перемішайте. Варіть крем на повільному вогні, постійно помішуючи, доки він не загусне.
- Готову заготовку на крем зніміть з плити, та охолодіть при кімнатній температурі накривши його шаром харчової плівки "в контакт".
- Збийте міксером м'яке вершкове масло додаючи до нього невеликими порціями застиглу масу для крему.
- Щоб зібрати пляцок робіть таку послідовність: шоколадний корж,
- крем, маковий корж, крем, білковий корж, крем, маковий корж, крем, шоколадний корж.
- Змастіть пляцок розтопленим шоколадом.
- Відправте його мінімум на 6 – 8 годин у холодильник.
Це така смакота: "Неп'яна вишня" від Лілії Цвіт.