Для святкування у родинному колі: відеорецепт пляцка "Княжа доба" від Лілії Цвіт

4 листопада 2024, 08:19
Читать новость на русском

Галицькі пляцки славляться своїм смаком, виглядом та неймовірно красивими шарами. Цей десерт поєднує улюблені смаки – шоколадні та макові коржі в поєднанні з ніжним кремом.

Коли душа та ваші близькі вимагають чогось солодкого, приготуйте пляцок "Княжа доба". Хоч на нього потрібно витратити трішки сил і часу, проте ви точно залишитеся задоволені. 24 Канал ділиться рецептом знаменитої Лілії Цвіт.

До теми Що приготувати з яблук: ніжний пляцок від Лілії Цвіт – це просто шедевр

"Княжа доба" від Лілії Цвіт

  • Час: 12 годин
  • Порції: 8 – 12

Інгредієнти:
шоколадні коржі:
– 4 штуки сирих яєць;
– 100 грамів цукру;
– 130 грамів сметани;
– 100 грамів вершкового масла;
– 1 чайна ложка розпушувача;
– 40 грамів какао;
– 200 грамів борошна;
макові коржі:
– 250 грамів маку;
– 5 сирих жовтків;
– 100 грамів вершкового масла;
– 100 грамів цукру;
– 1 чайна ложка розпушувача;
– 100 грамів борошна;
білкові коржі:
– 5 яєчних білків;
– 200 грамів цукру;
– 250 грамів горіхів;
– 30 грамів борошна;
– 1 столова ложка крохмалю;
крем:
– 500 мілілітрів молока;
– 2 сирих курячих яйця;
– 200 грамів цукру;
– 1 пакетик ванільного цукру;
– 70 грамів крохмалю;
– 400 грамів вершкового масла.

Приготування:

  1. Найкраще випікати коржі у формі 32 на 22 сантиметри.
  2. Для шоколадних коржів змішайте какао, борошно, розпушувач, цукор. Все перемішайте.
  3. Окремо з'єднайте всі рідкі інгредієнти. Вони мають бути кімнатної температури. Збийте міксером до однорідності.
  4. Змішайте рідкі та сухі інгредієнти та збийте міксером на низьких обертах.
  5. Випікайте корж в духовці при 170 градусах 30 хвилин.
  6. Готовий бісквіт переріжте на дві половини, або одразу випікайте два окремих коржі.
  7. Для макових коржів запарте мак. Попередньо перебийте його, далі залийте водою, щоб було в рівних частинах.
  8. Варіть мак на маленькому вогні, постійно перемішуючи, доки не википить вода.
  9. Охолоджений мак змішайте з жовтками, розтопленим маслом та цукром. Перемішайте.
  10. Наприкінці додайте борошно з'єднане з розпушувачем.
  11. Випечіть корж аналогічно шоколадному, при температурі 170 градусів, 20 хвилин. Розріжте його навпіл, або одразу випікайте два окремих коржі.
  12. Для білкового коржа подрібніть горіхи, додайте крохмаль та борошно і перемішайте.
  13. Збийте яєчні білки з цукром до консистенції густої і стійкої піни.
  14. Змішайте горіхи зі збитими білками та викладіть на форму меншого розміру, адже такий корж в нас тільки один.
  15. Для крему у сотейнику змішайте молоко, яйця та цукор. Додайте крохмаль та перемішайте. Варіть крем на повільному вогні, постійно помішуючи, доки він не загусне.
  16. Готову заготовку на крем зніміть з плити, та охолодіть при кімнатній температурі накривши його шаром харчової плівки "в контакт".
  17. Збийте міксером м'яке вершкове масло додаючи до нього невеликими порціями застиглу масу для крему.
  18. Щоб зібрати пляцок робіть таку послідовність: шоколадний корж,
  19. крем, маковий корж, крем, білковий корж, крем, маковий корж, крем, шоколадний корж.
  20. Змастіть пляцок розтопленим шоколадом.
  21. Відправте його мінімум на 6 – 8 годин у холодильник.

Це така смакота: "Неп'яна вишня" від Лілії Цвіт.