Вас більше ніхто не вмовить на кетчуп: грузинський соус зі слив на зиму – шедевр без турбот
- Грузинський соус зі слив – це новий акцент ваших страв, в який ви закохаєтеся.
- Для нього потрібні лише прості інгредієнти та трішки часу.
Соуси здатні додати стравам оригінальних акцентів та підвищити задоволення в рази. Кетчуп – один з найпопулярніших варіантів, але з цим рецептом він відійде на другий план.
Цей соус не просто смачніший за звичайний кетчуп, а й стане чудовим нагадування про теплі сонячні дні, коли за вікном пануватиме хурделиця. 24 Канал пропонує заготувати порцію втіхи за нагоди скористатися рецептом порталу "На пенсії".
Цікаво В минулому їх готували у кожному домі: як зробити горохляники
Як приготувати соус зі слив на зиму?
- Час: 40 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 2 кілограми слив;
– 1 гострий перець чилі;
– 1 велика головка часнику;
– 1 столова ложка солі;
– 2 чайні ложки меленого перцю;
– 10 столових ложок цукру;
– 20 грамів карі;
– пів чайної ложки меленої кориці.
Приготування:
- Сливи добре вимийте та заберіть кісточки. Часник очистьте від лушпиння.
- Промитий гострий перець розріжте й витягніть насіння.
- Фрукти разом із часником та перцем пропустіть через м’ясорубку або збийте у блендері до стану пюре.
- Перелийте масу в каструлю, всипте сіль, цукор, мелений чорний перець, а також додайте карі й корицю.
- Поставте на плиту на середній вогонь, помішуючи, доведіть до кипіння.
- Проваріть приблизно 40 хвилин, поки соус не стане густим і ароматним.
- Розлийте соус по стерилізованих банках, закрийте, переверніть їх та закутайте до охолодження.
Смачного!
Якщо захотілося солоденького, то вишуканий десерт можна приготувати за 5 хвилин. В таких випадках швидкий брауні без випікання точно стане у пригоді.