Цей соус не просто смачніший за звичайний кетчуп, а й стане чудовим нагадування про теплі сонячні дні, коли за вікном пануватиме хурделиця. 24 Канал пропонує заготувати порцію втіхи за нагоди скористатися рецептом порталу "На пенсії".

Цікаво В минулому їх готували у кожному домі: як зробити горохляники

Як приготувати соус зі слив на зиму?

  • Час: 40 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 2 кілограми слив;
– 1 гострий перець чилі;
– 1 велика головка часнику;
– 1 столова ложка солі;
– 2 чайні ложки меленого перцю;
– 10 столових ложок цукру;
– 20 грамів карі;
– пів чайної ложки меленої кориці.

Приготування:

  1. Сливи добре вимийте та заберіть кісточки. Часник очистьте від лушпиння.
  2. Промитий гострий перець розріжте й витягніть насіння.
  3. Фрукти разом із часником та перцем пропустіть через м’ясорубку або збийте у блендері до стану пюре.
  4. Перелийте масу в каструлю, всипте сіль, цукор, мелений чорний перець, а також додайте карі й корицю.
  5. Поставте на плиту на середній вогонь, помішуючи, доведіть до кипіння.
  6. Проваріть приблизно 40 хвилин, поки соус не стане густим і ароматним.
  7. Розлийте соус по стерилізованих банках, закрийте, переверніть їх та закутайте до охолодження.

Смачного!

Якщо захотілося солоденького, то вишуканий десерт можна приготувати за 5 хвилин. В таких випадках швидкий брауні без випікання точно стане у пригоді.