Дивовижний та витончений десерт за лічені хвилини: як приготувати штрудель з лаваша

22 вересня 2024, 00:02
Читать новость на русском

Джерело:

lasunka

Яблучний штрудель – гордість австрійської кухні. Є рецепти, з якими його приготування буде куди простішим, аніж у класничному виконанні.

Коли йдеться про затишні розмови за кавою та чаєм, то обов'язково виникає питання і про щось солоденьке. Штрудель – це чудова можливість доповнити атмосферу та насолодитися винятковим смаком. 

Читайте також Знахідка для тих, хто любить смак затишку: як зробити знаменитий хліб з травами

Рецепт штруделя з лаваша

Час: 40 хвилин

Порцій: 2

Інгредієнти
– 3 яблука;
– 80 грамів вершкового масла;
– 1 чайна ложка меленої кориці;
– 200 грамів цукру;
– дрібка ваніліну для аромату;
– 1 лист лаваша;
– панірувальні сухарі до смаку;
– цукрова пудра для прикраси.

Приготування: 

  1. Очистіть яблука від шкірки та наріжте їх товстими кільцями. Виріжте серединку з насінням.
  2. Посипте яблука цукром і корицею. Додайте ванільний цукор та шматочки вершкового масла.
  3. Перекладіть підготовлену суміш на сковороду і злегка обсмажте на середньому вогні.
  4. Лаваш розріжте вздовж на дві частини та посипте панірувальними сухарями.
  5. Викладіть на край лаваша обсмажені яблука і скрутіть його в рулетик.
  6. Викладіть штрудель на змащене маслом деко та випікайте в розігрітій до 170 градусів духовці 15 – 20 хвилин.
  7. Перед подачею посипте пудрою. 

Смачного!

Він справді вражає: як спекти кекс "Жирафа".