Так починаються найкращі дні: готуємо яєчню по-турецьки

23 вересня 2024, 23:57
Читать новость на русском

Джерело:

Kwestiasmaku

Гарний та смачний сніданок – запорука вдалого дня. Яєчня по-турецьки перетворить будні на свято гарного настрою та енергії.

Лише 10 хвилин потрібно для того, аби насолодитися воістину дивовижним сніданком. Турецька яєчня потішить не лише смаком, а й принесе колорит у буденність, повідомляє Kwestiasmaku.

Читайте також Їжа також може бути пристрасною: готуємо особливий салат "Чоловічий каприз"

Рецепт швидкого салату з помідорів

Час: 10 хвилин

Порцій: 2

Інгредієнти
– 4 яйця;
йогурт:
– 250 мл грецького йогурту;
– 1 зубчик часнику;
– 0,5 чайної ложки лимонного соку;
– 0,5 столової ложки подрібненого кропу + трохи для прикраси;
– сіль і перець до смаку;
ароматне масло:
– 60 грамів вершкового масла;
– 1 чайна ложка паприки;
– 0,5 чайної ложки меленого кмину.

Приготування

  1. Перемішайте йогурт із пресованим часником, лимонним соком, подрібненим кропом, сіллю та перцем. Викладіть на дно тарілок.

  2. Приготуйте ароматне масло: розтопіть вершкове масло на сковороді, доведіть до кипіння, зніміть піну і продовжуйте нагрівати на повільному вогні приблизно 2 хвилини, поки масло не набуде аромату. Зніміть з вогню, додайте паприку та кмин і ретельно перемішайте.

  3. Приготуйте яйця пашот: закип'ятіть воду в каструлі, перемішайте ложкою, щоб створити завихрення. Розбийте яйце в невелику миску, а потім, торкнувшись краєм миски води, обережно вилийте яйце у киплячу воду. Варіть на середньому вогні приблизно 3 хвилини, поки білок не застигне, а жовток залишиться м’яким.

  4. Вийміть яйце шумівкою і викладіть на йогурт. Подавайте 2 яйця на порцію. 

  5. Полийте ароматним маслом, посипте кропом і листочками свіжої м’яти. Подавайте з хлібом.

Смачного!

Не треба йти по хліб: швидкі та ароматні домашні булочки