Без грама майонезу: апетитні та легкі салати – новорічна підбірка
Будь-яке застілля починається з салатів, тож завжди варто приділяти увагу першому враженню. Тим паче, що це не вимагає багато часу або додаткових зусиль.
Окрім смаку варто потурбуватися про те, щоб не навантажувати гостей великими порціями калорій. 24 Канал пропонує підбірку новорічних салатів без майонезу, які не додадуть господиням турбот, а гостей налаштують на захват від святкового застілля.
Цікаво Зимовий торт, який готують на свята: знаменита й апетитна "Герцогиня"
Салат з авокадо, шпинатом і гранатом
- Час: 15 хвилин
- Порцій: 2
Інгредієнти:
– 1 авокадо;
– 2 жмені свіжого шпинату;
– 1 гранат (зерна);
– 1 невеликий огірок;
– 50 грамів волоських горіхів;
– 2 столові ложки оливкової олії;
– 1 чайна ложка лимонного соку;
– сіль і чорний перець – до смаку.
Приготування:
- Авокадо почистіть і наріжте скибочками. Огірок наріжте півкільцями.
- Шпинат промийте та обсушіть.
- Волоські горіхи злегка підсмажте на сухій сковороді.
- У великій мисці з'єднайте шпинат, авокадо, огірок і зерна граната. Додайте горіхи.
- Полийте салат оливковою олією, лимонним соком, посоліть і поперчіть. Ретельно перемішайте.
- Подавайте одразу, щоб авокадо не потемніло.
Грецький салат
- Час: 10 хвилин
- Порцій: 2
Інгредієнти:
– 2 середні помідори;
– 1 огірок;
– 1 червона цибулина;
– 100 грамів фети;
– 50 грамів чорних оливок без кісточок;
– 2 столові ложки оливкової олії;
– 1 чайна ложка орегано;
– 1 чайна ложка лимонного соку або винного оцту;
– сіль і чорний перець – до смаку.
Приготування:
- Помідори та огірок наріжте великими кубиками. Червону цибулю – тонкими півкільцями.
- У великій мисці з’єднайте нарізані овочі та оливки.
- Додайте нарізану кубиками фету.
- Заправте салат оливковою олією, лимонним соком або винним оцтом. Посипте орегано, сіллю та перцем.
- Акуратно перемішайте і подавайте одразу.
Салат з печеного буряка і козячого сиру
- Час: 30 хвилин
- Порцій: 2
Інгредієнти:
– 2 середні буряки;
– 50 грамів козячого сиру;
– 30 грамів волоських горіхів;
– 2 жмені руколою;
– 2 столові ложки оливкової олії;
– 1 чайна ложка бальзамічного оцту;
– 1 чайна ложка меду;
– сіль і чорний перець – до смаку.
Приготування:
- Буряк загорніть у фольгу та запечіть у духовці при 200 градусах приблизно 25 – 30 хвилин. Дайте йому охолонути, потім очистіть і наріжте кубиками.
- Руколу промийте та обсушіть.
- Волоські горіхи підсмажте на сухій сковороді до аромату.
- У мисці з’єднайте запечений буряк, руколу та козячий сир, нарізаний шматочками.
- Приготуйте заправку: змішайте оливкову олію, бальзамічний оцет і мед. Полийте салат заправкою, додайте сіль і перець до смаку.
- Подавайте одразу, прикрасивши зверху підсмаженими горіхами.
Смачного!
Просто і швидко: як почистити гранат.