Гості ніколи не вірять, що він не з магазину: ніжний десерт за кілька хвилин без духовки
Десерти є неодмінним фіналом будь-якого частування. І важливо, щоб вони були апогеєм емоцій, яке подарувало застілля.
Молочні десерти завжди відрізняються особливою ніжністю та колоритністю. Кожна господиня зрадіє можливості потішити гостей чимось смачненьким, не витрачаючи часу та зусиль, розповідає 24 Канал з посиланням на Ukr.Media.
Цікаво Прибережіть цей рецепт на свята: готуємо справжній єгипетський торт, рецепт якого всі шукають
Рецепт ніжного молочного десерту
- Час: 25 хвилин + кілька годин у холодильнику
- Порцій: 6
Інгредієнти:
– 300 мілілітрів молока;
– 3 жовтки;
– 70 грамів цукру;
– 1 пакетик ванільного цукру (10 грамів);
– 350 грамів сметани;
– 20 грамів швидкорозчинного желатину;
– шоколад для оздоблення.
Приготування:
Спочатку беремося за желатин. Візьміть 100 мілілітрів молока з загальної кількості, залийте ним желатин, розмішайте і залиште, щоб він набух. Для форми десерту можна використати вирізаний пакет з-під молока або соку чи силіконову форму, якщо вона є.
Тепер – кремова основа. До жовтків додайте цукор і перемішайте. Влийте решту молока, поставте на середній вогонь і, постійно помішуючи віночком, доведіть до утворення дрібних бульбашок (не кип'ятіть). Додайте набряклий желатин у гарячу суміш і розмішайте до повного розчинення.
Коли суміш трохи охолоне, додайте сметану з ванільним цукром і перемішайте до однорідності. У результаті вийде крем світлого відтінку.
Тепер формуємо десерт. Перелийте молочну суміш у форму і накрийте харчовою плівкою. Поставте в холодильник на 3 години для стабілізації. Після застигання просто розріжте форму, щоб легко вийняти десерт.
На етапі заливання у форму можна додати ягоди, горіхи чи шоколад. Або прикрасьте ними вже готову страву!
Смачного!
Ним завжди захоплюються: ідеальний салат на святкування Нового року.