Він просто дивовижний: святковий салат з червоною рибою, який ледь не злизують з тарілок

19 грудня 2024, 01:00
Читать новость на русском

Салати з червоною рибою мають особливу популярність. Від цих смакових ноток не відмовиться ніхто.

Цей салат може стати справжнім хітом зустрічі Нового року. Рецепт далеко не найскладніший, а результат захоплює усіх. 24 Канал пропонує скористатися рецептом, який поширив портал Smaker

Цікаво Він перевершує "Олів'є" та "Шубу": святковий салат з курочкою та ананасами

Рецепт салату з червоною рибою 

  • Час: 30 хвилин 
  • Порцій: 6

Інгредієнти
– 200 грамів рису для суші;
– 50 мілілітрів яблучного оцту;
– 5 столових ложок цукру;
– 4 столові ложки темного соєвого соусу;
– 2 авокадо;
– 1 зелений огірок;
– приблизно 70 грамів маринованого імбиру;
– 250 грамів холоднокопченої сьомги без шкіри;
– 4 листочки морських водоростей;
– 4 столові ложки майонезу;
– 1 ложка васабі;
– 2 чайні ложки насіння кунжуту.

Приготування

  1. Зваріть рис відповідно до інструкції на упаковці. Поки рис ще теплий, приготуйте заправку: змішайте яблучний оцет, цукор і темний соєвий соус. Додайте цю суміш до рису й ретельно перемішайте. Залиште рис охолоджуватися.

  2. Авокадо почистіть від шкірки, видаліть кісточку та наріжте кубиками. Огірок наріжте такими ж невеликими кубиками. Сьомгу також наріжте кубиками. Морські водорості наріжте на квадрати розміром приблизно 2×2 сантиметри. Імбир наріжте дрібнішими шматочками.

  3. Змішайте майонез із васабі до однорідності.

  4. Дно салатника діаметром 20 сантиметрів викладіть листами водоростей.

  5. Половину приготованого рису рівномірно розподіліть по водоростях і змастіть його половиною майонезу з васабі.
    Додайте шар огірків, половину сьомги та нарізаний імбир.

  6. Зверху викладіть ще один шар водоростей, залишок рису та змастіть його майонезом з васабі.

  7. Викладіть кубики авокадо та другу половину сьомги. Зверху посипте кунжутом, який попередньо злегка підсмажте на сухій сковорідці для кращого аромату.

  8. Поставте салат у холодильник на 2 години для просочення та стабілізації. Подавайте охолодженим.

Смачного!

Вона викликає аплодисменти: закуска на новорічний стіл.