Колір має значення: в якому посуді їжа смакує найкраще
Джерело:
food and moodПосуд має не менше значення, аніж сама страва. І вчені з'ясували, що роль може відігравати навіть його колір.
Вчені Оксфордського університету і політехнічного університету Валенсії вирішили з'ясувати, як колір посуду впиває на сприйняття їжі. І їхні результати показали: деякі кольори люди вважають біль привабливими поруч із їжею, повідомляє food and mood.
Читайте також Смаження гречки: необхідність чи дурна трата часу – однозначна відповідь кулінарів
Який колір посуду найбільш "апетитний"
У ході експерименту вчені попросили 57 людей спробувати гарячий шоколад з чашок різного кольору. В дослідженні були представлені:
- білий;
- червоний;
- помаранчевий;
- бежевий.
Напій у всіх чашках був однаковим, але більшість респондентів відзначили шоколад у помаранчевих чашках. Вони переконували, що цей напій має більш насичений смак і аромат.
Науковці зазначають, що помаранчевий – це колір оптимізму, творчості та гарного настрою, завдяки чому з ним їжа та напої стають смачнішими.
Зимою ви собі подякуєте: як правильно заморозити баклажани.