Колір має значення: в якому посуді їжа смакує найкраще

27 вересня 2024, 10:41
Читать новость на русском

Джерело:

food and mood

Посуд має не менше значення, аніж сама страва. І вчені з'ясували, що роль може відігравати навіть його колір.

Вчені Оксфордського університету і політехнічного університету Валенсії вирішили з'ясувати, як колір посуду впиває на сприйняття їжі. І їхні результати показали: деякі кольори люди вважають біль привабливими поруч із їжею, повідомляє food and mood.

Читайте також Смаження гречки: необхідність чи дурна трата часу – однозначна відповідь кулінарів

Який колір посуду найбільш "апетитний"

У ході експерименту вчені попросили 57 людей спробувати гарячий шоколад з чашок різного кольору. В дослідженні були представлені:

  • білий;
  • червоний;
  • помаранчевий;
  • бежевий. 

Напій у всіх чашках був однаковим, але більшість респондентів відзначили шоколад у помаранчевих чашках. Вони переконували, що цей напій має більш насичений смак і аромат. 

Науковці зазначають, що помаранчевий – це колір оптимізму, творчості та гарного настрою, завдяки чому з ним їжа та напої стають смачнішими. 

Зимою ви собі подякуєте: як правильно заморозити баклажани