Це стане вашим улюбленим сніданком: готуємо розкішну яєчню по-турецьки

25 серпня 2024, 12:59
Читать новость на русском

Джерело:

ВВС Food

Яєчня по-турецьки стане для вас справжнім відкриттям. Її часто готують у ресторанах, але ви цілком зможете впоратися вдома.

На приготування вам потрібно всього 10 хвилин. Обов'язково спробуйте – ця страва вразить ваших рідних.

Цікаво Справжній смак Італії: готуємо фантастичну м'ясну лазанью за автентичним рецептом

Рецепт яєчні по-турецьки

  • Час: 10 – 15 хвилин
  • Порцій: 2

Інгредієнти:

– 200 грамів грецького йогурту;
– 1 подрібнений зубчик часнику;
– 2 столові ложки вершкового масла;
– 1 столова ложка оливкової олії;
– 1 чайна ложка перцю алеппо;
– 2 великі яйця;
– 2 чайні ложки лимонного соку;
– трішки свіжого подрібненого кропу.

Приготування:

  1. Налийте у каструлю води на 4 сантиметри та доведіть її до кипіння.
  2. Йогурт покладіть у жароміцну миску, посоліть та додайте часник.
  3. Поставте миску в каструлю, щоб вона не торкалася дна.
  4. Помішуйте йогурт, поки він не досягне консистенції збитих вершків.
  5. Вимкніть вогонь. В окремому посуді розтопіть вершкове масло, щоб воно стало горіхово-коричневим. Вимкніть вогонь, додайте олію, перець та відставте.
  6. Потім приготуйте яйця-пашот. Білки повинні застигнути, а жовтки залишитися рідкими.
  7. Викладіть на тарілку яйце-пашот, частину йогурту, свіжі тости, після чого полийте страву вершковим маслом та посипте кропом.

Сподобався рецепт? Дізнайтеся, як приготувати фантастичну печінку зі сливами.