Страва, яка стане вашою улюбленою: рецепт запечених баклажанів по-сицилійськи

20 серпня 2024, 14:59
Читать новость на русском

Баклажани – універсальний овоч, з якого можна приготувати багато різноманітних страв. Радимо приготувати їх у духовці по-сицилійськи.

Такі баклажани можна подавати до м'яса чи риби. Також їх дуже смачно їсти самостійно.

Читайте також Справжні кримські чебуреки: традиційний рецепт улюбленої страви

Рецепт запечених баклажанів по-сицилійськи

  • Час: 45 хвилин
  • Порції: 4
Інгредієнти:
– 2 баклажани;
– 2 помідори;
– 1 моцарела;
– оливки до смаку;
– сіль, перець, сухі італійські трави до смаку;
– зубчик часнику;
– 2 чайні ложки оливкової олії.

Приготування:

  1. Помиті баклажани розріжте навпіл, надріжте решіткою та посипте сіллю і перцем.
  2. Полийте олією та відправте запікатися в розігріту духовку до 200 градусів на 30 хвилин.
  3. Для соусу обсмажте подрібнений часник та помідори на оливковій олії.
  4. Вийміть запечені баклажани, розімніть серединку виделкою та викладіть соус. Додайте шматочки сиру та посипте оливками.
  5. Запікайте в духовці ще 10 хвилин. Готову страву посипте свіжими листочками зелені.

Сподобався рецепт? Дізнайтеся, як приготувати фантастичну печінку зі сливами.