Страва, яка стане вашою улюбленою: рецепт запечених баклажанів по-сицилійськи
20 серпня 2024,
14:59
Читать новость на русском
Джерело:
інстаграм Марини ЧепурноїБаклажани – універсальний овоч, з якого можна приготувати багато різноманітних страв. Радимо приготувати їх у духовці по-сицилійськи.
Такі баклажани можна подавати до м'яса чи риби. Також їх дуже смачно їсти самостійно.
Читайте також Справжні кримські чебуреки: традиційний рецепт улюбленої страви
Рецепт запечених баклажанів по-сицилійськи
- Час: 45 хвилин
- Порції: 4
– 2 баклажани;
– 2 помідори;
– 1 моцарела;
– оливки до смаку;
– сіль, перець, сухі італійські трави до смаку;
– зубчик часнику;
– 2 чайні ложки оливкової олії.
Приготування:
- Помиті баклажани розріжте навпіл, надріжте решіткою та посипте сіллю і перцем.
- Полийте олією та відправте запікатися в розігріту духовку до 200 градусів на 30 хвилин.
- Для соусу обсмажте подрібнений часник та помідори на оливковій олії.
- Вийміть запечені баклажани, розімніть серединку виделкою та викладіть соус. Додайте шматочки сиру та посипте оливками.
- Запікайте в духовці ще 10 хвилин. Готову страву посипте свіжими листочками зелені.
Сподобався рецепт? Дізнайтеся, як приготувати фантастичну печінку зі сливами.