Жульєн з грибами та куркою: легкий рецепт апетитної страви

17 грудня 2024, 12:19
Читать новость на русском

Жульєн з грибами та куркою став популярною та ситною закускою для святкових подій. Хоча багато хто може вважати його стравою, термін "жульєн" насправді означає французький спосіб нарізання овочів тонкими смужками. У нас же жульєн часто трактують як порційну запіканку з грибами та куркою, приправлену сиром.

В жульєні можна поєднати лисички, печериці, білі гриби з курячим філе. Ця пікантна страва зазвичай запікається в багатій суміші сметани або вершків, а зверху покривається щедрим шаром сиру. Як приготувати жульєн, розповідає 24 канал з посиланням на УНІАН.

Читайте також Хрусткі й соковиті: неймовірні чебуреки з заварного тіста від Лілії Цвіт

Жульєн з грибами і куркою зі сметаною

  • Час: 25 – 30 хвилин
  • Порції: 6

Інгредієнти:
– 250 грамів курячого філе;
– 250 грамів печериць;
– 150 грамів сметани 25%;
– 100 грамів м'якого сиру;
– 1 цибуля;
– кріп на смак;
– мускатний горіх;
– сіль, перець на смак.

Приготування:

  1. Куряче філе наріжте кубиками і обсмажте на сковороді 5 – 7 хвилин. Гриби та цибулю промийте, наріжте, додайте на сковорідку до м'яса й обсмажте до випаровування рідини. 
     
  2. Додайте в сковорідку сметану і перемішайте. Сир натріть на тертці, зелень дрібно наріжте. 
     
  3. Частину сиру покладіть в сковорідку, додайте кріп, перець, мускатний горіх, сіль, перемішайте і вимкніть вогонь. 
     
  4. Гарячий жульєн швидко розкладіть по формах або у велику форму. Зверху присипте сиром, що залишився. Випікайте в розігрітій духовці при 180 градусах приблизно 10 хвилин до рум'яності сиру. Подавайте його гарячим.

Смачного!

Сподобався рецепт? Тоді приготуйте ще печінковий торт.