Просто неможливо уявити новорічних святкувань без страви з тонкими печінковими коржами, намазаними майонезом і перекладеними засмажкою. Рецептом печінкового торта ділиться 24 Канал з посиланням на Munchkin Time.

Читайте також Гості отримають гастрономічне задоволення: соковита курочка в духовці від Ярославського

Рецепт печінкового торта

  • Час: 50 хвилин
  • Порції: 6

Інгредієнти:
– 500 грамів курячої, яловичої або свинячої печінки;
– 2 яйця;
– 100 мілілітрів молока;
– 3 – 4 столові ложки борошна;
– 1 середня цибулина;
– сіль і перець на смак;
– олія для смаження.

Для прошарку:
– 2 моркви;
– 2 середні цибулини;
– олія для смаження.

Додатково:
– 200 грамів майонезу;
– 100 грамів сиру;
– зелень для прикраси.

Приготування:

  1. Печінку промийте, наріжте шматочками. Цибулю очистьте, поріжте.
  2. Подрібніть печінку в блендері або м'ясорубці разом із цибулею. Додайте яйця, молоко, борошно, сіль і перець. Замісіть тісто, щоб воно нагадувало консистенцію рідкої сметани.
  3. На розігрітій сковороді, змащеній олією, випікайте млинці до золотистого кольору з обох боків. Викладіть їх на тарілку, щоб остигли.
  4. Для прошарку овочі почистьте і помийте. Моркву натріть на великій тертці, цибулю дрібно наріжте. Обсмажте овочі на сковороді до м'якості.
  5. Викладіть печінковий млинець, змастіть майонезом, додайте овочі. Повторюйте, поки не закінчаться млинці. Верхній шар змастіть майонезом.
  6. Зверху посипте торт тертим сиром і прикрасьте подрібненою зеленню. Поставте торт у холодильник на 1 – 2 години, щоб він добре просочився.

Смачного!

Сподобався рецепт? Тоді приготуйте і брускети з ніжним крем-сиром і соковитими креветками.