Просто неможливо уявити новорічних святкувань без страви з тонкими печінковими коржами, намазаними майонезом і перекладеними засмажкою. Рецептом печінкового торта ділиться 24 Канал з посиланням на Munchkin Time.
Читайте також Гості отримають гастрономічне задоволення: соковита курочка в духовці від Ярославського
Рецепт печінкового торта
- Час: 50 хвилин
- Порції: 6
Інгредієнти:
– 500 грамів курячої, яловичої або свинячої печінки;
– 2 яйця;
– 100 мілілітрів молока;
– 3 – 4 столові ложки борошна;
– 1 середня цибулина;
– сіль і перець на смак;
– олія для смаження.
Для прошарку:
– 2 моркви;
– 2 середні цибулини;
– олія для смаження.
Додатково:
– 200 грамів майонезу;
– 100 грамів сиру;
– зелень для прикраси.
Приготування:
- Печінку промийте, наріжте шматочками. Цибулю очистьте, поріжте.
- Подрібніть печінку в блендері або м'ясорубці разом із цибулею. Додайте яйця, молоко, борошно, сіль і перець. Замісіть тісто, щоб воно нагадувало консистенцію рідкої сметани.
- На розігрітій сковороді, змащеній олією, випікайте млинці до золотистого кольору з обох боків. Викладіть їх на тарілку, щоб остигли.
- Для прошарку овочі почистьте і помийте. Моркву натріть на великій тертці, цибулю дрібно наріжте. Обсмажте овочі на сковороді до м'якості.
- Викладіть печінковий млинець, змастіть майонезом, додайте овочі. Повторюйте, поки не закінчаться млинці. Верхній шар змастіть майонезом.
- Зверху посипте торт тертим сиром і прикрасьте подрібненою зеленню. Поставте торт у холодильник на 1 – 2 години, щоб він добре просочився.
Смачного!
Сподобався рецепт? Тоді приготуйте і брускети з ніжним крем-сиром і соковитими креветками.