В нашому випадку цією рибою була сьомга. Але це геть непринципово. Чудово підійде і дорадо чи річкова форель, яка по ціні практично ідентична до маринованого шашлику з супермаркету. Брати карпа чи карася теж можна, але тоді рекомендуємо додати трошки зерен коріандру. Головне, щоб риба була не морожена.

Отже ми на природі, тліє вугілля, розливається вино, а ми ставимо рибу на гриль.

Інгредієнти:

  1. філе риби - до 500 г
  2. листки виноградні - до 20 шт.
  3. сік лимона - 0,5 шт.
  4. олія оливкова - 5-6 ст. ложок
  5. часник (зубок) - 3-4 шт.
  6. зелень кропу
  7. сіль
  8. перець чорний мелений
  9. зубочистки

Приготування:

Приготуємо насамперед маринад для риби: змішуємо в посудині олію оливкову, сік лимонний, сіль та перець, додаємо подрібнений кріп та часник. Порізане філе смужками шириною на 2 см. обмакуємо гарненько в маринаді з обох боків.

Виноградні листочки заливаємо на пару хвилин кип'ятком і зливаємо воду (щоб стали мякими) або ж якщо маєте, то беремо мариновані листочки. Викладаємо листя, формуючи обгортку для риби.

Викладаємо поверх філе.

Загортаємо кожне філе у листочки і скріплюємо зубочистками.

Ставимо на гриль чи решітку над вугіллям і обсмажуємо по 5-6 хвилин з кожної сторони. Риба готується швидко, тому не перетримуйте її на вогні. Виходить соковита-пресоковита і яка ароматна!

Час приготування залежить від висоти решітки над вугіллям і температури самого вугілля (може бути вітер, або ж накрапати дощ). 5-6 хв готувати коли решітка знаходиться десь на 15 см. над вугіллям. Якщо вугілля вже слабеньке, можете і прямо на вугілля покласти, але слідкуйте і перевертайте частіше.

Чим запивати?

Всі радять запивати рибу вином. Так - це дуже смачно при умові, що ви матимете чудове сухе вино. Але його вартість буде вищою ніж увесь ваш пікнік, тому можете взяти пристойного пшеничного пива, кинути дольку лимону... і всеодно що про то казатимуть гурмани.

Смачного!

Джерело: Cookorama.net - смачні рецепти!