В нашому випадку цією рибою була сьомга. Але це геть непринципово. Чудово підійде і дорадо чи річкова форель, яка по ціні практично ідентична до маринованого шашлику з супермаркету. Брати карпа чи карася теж можна, але тоді рекомендуємо додати трошки зерен коріандру. Головне, щоб риба була не морожена.
Отже ми на природі, тліє вугілля, розливається вино, а ми ставимо рибу на гриль.
Інгредієнти:
- філе риби - до 500 г
- листки виноградні - до 20 шт.
- сік лимона - 0,5 шт.
- олія оливкова - 5-6 ст. ложок
- часник (зубок) - 3-4 шт.
- зелень кропу
- сіль
- перець чорний мелений
- зубочистки
Приготування:
Приготуємо насамперед маринад для риби: змішуємо в посудині олію оливкову, сік лимонний, сіль та перець, додаємо подрібнений кріп та часник. Порізане філе смужками шириною на 2 см. обмакуємо гарненько в маринаді з обох боків.
Виноградні листочки заливаємо на пару хвилин кип'ятком і зливаємо воду (щоб стали мякими) або ж якщо маєте, то беремо мариновані листочки. Викладаємо листя, формуючи обгортку для риби.
Викладаємо поверх філе.
Загортаємо кожне філе у листочки і скріплюємо зубочистками.
Ставимо на гриль чи решітку над вугіллям і обсмажуємо по 5-6 хвилин з кожної сторони. Риба готується швидко, тому не перетримуйте її на вогні. Виходить соковита-пресоковита і яка ароматна!
Час приготування залежить від висоти решітки над вугіллям і температури самого вугілля (може бути вітер, або ж накрапати дощ). 5-6 хв готувати коли решітка знаходиться десь на 15 см. над вугіллям. Якщо вугілля вже слабеньке, можете і прямо на вугілля покласти, але слідкуйте і перевертайте частіше.
Чим запивати?
Всі радять запивати рибу вином. Так - це дуже смачно при умові, що ви матимете чудове сухе вино. Але його вартість буде вищою ніж увесь ваш пікнік, тому можете взяти пристойного пшеничного пива, кинути дольку лимону... і всеодно що про то казатимуть гурмани.
Смачного!
Джерело: Cookorama.net - смачні рецепти!