Товсті та тверді, а не ніжні та тонкі: 6 головних невдач під час приготування млинців
- Щоб отримати ідеальне тісто, необхідно використовувати правильні інгредієнти та техніку приготування.
- Основні причини товстих і твердих млинців: занадто густе тісто, перевантаження яйцями, недостатня температура сковорідки і не тільки.
При приготуванні млинців важливо точно дотримуватися рецепту. Якщо цього не зробити, можуть вийти товсті та гумові млинці, а не легкі та ніжні, яких більшість прагне.
Занадто густе тісто – найімовірніша причина неідеальних млинців. Чому так виходить розповідає 24 Канал з посиланням на Glamour.
Читайте також Не розваряться та не будуть сирими: скільки дійсно треба варити пельмені
Чому млинці товсті та тверді
Експерти виділили кілька факторів, які можуть вплинути на текстуру та якість млинців. Перевантаження тіста яйцями може призвести до отримання гумової консистенції.
Також температура сковорідки відіграє вирішальну роль: якщо сковорідка недостатньо нагріта, млинці можуть стати товстими й твердими через нерівномірне прожарювання.
Крім того, використання занадто великої кількості тіста може призвести до утворення надмірно товстих млинців. Рекомендують використовувати один неповний черпак тіста для кожного млинця і виливати його, нахиляючи сковорідку.
Вибір інгредієнтів також суттєво впливає на результат. Млинці, приготовані на кефірі, як правило, товщі, ніж ті, що готуються на молоці, а з більш солодкого тіста зазвичай виходять тонші млинці, ніж з кислого.
Ще один момент, на який слід звернути увагу, – це використання непросіяного борошна. Це може призвести до того, що млинці будуть товстішими.
А, щоб тісто вийшло ідеальним, важливо дати йому відпочити хоча б 15 хвилин. Так інгредієнти зв'яжуться між собою.
Ці поради слугують цінним керівництвом як для аматорів, так і для досвідчених кухарів, які прагнуть вдосконалити свої навички випікання млинців.
До слова, картопляне пюре буде смачнішим, якщо додати всього 1 продукт.