Забудьте про дубайську шоколадку: як приготувати повітряні фісташкові шу

9 січня 2025, 12:35
Читать новость на русском

Заварні тістечка вже давно є улюбленими ласощами баготьох. Серед різноманітних видів заварних тістечок особливе місце посідають "шу". Їх приготувати можна і з трендовою фісташковою начинкою.

Вони стануть смачною альтернативою дубайської шоколадки, якщо вона вам вже набридла. Як приготувати фісташкові шу, розповідає 24 Канал з посиланням на інстаграм учасниці "МастерШеф" @annet.vovk.

Читайте також Справжня зимова насолода: готуємо меренговий рулет з мандаринами за рецептом Ярославського

Дубайські шу – рецепт

  • Час: 2 години
  • Порції: 8

Інгредієнти:

Для фісташкового заварного крему:
– 300 грамів молока;
– 100 грамів цукру;
– 60 грамів жовтків;
– 70 грамів фісташкової пасти;
– 30 грамів кукурудзяного крохмалю; 
– 3 грами желатину;
– 90 грамів вершкового масла.

Для кракеліну:
– 75 грамів борошна;
– 75 грамів цукру;
– 50 грамів вершкового масла.

Для заварного тіста:
 160 мілілітрів води;
– 90 мілілітрів молока;
– 4 грами солі;
– 10 грамів цукру;
– 110 грамів вершкового масла;
– 140 грамів борошна;
– 90 грамів яєць.

Для фісташкового ганаша:
– 100 грамів вершків 33%;
– 100 грамів білого шоколаду;
– 30 грамів фісташкової пасти.

Як приготувати фісташкові шу: дивіться відео

Приготування:

  1. Фісташковий заварний крем. Змішайте молоко, цукор, жовтки, крохмаль і фісташкову пасту в мисці. Добре об'єднайте масу. Варіть на середньому вогні, постійно помішуючи, до стану густого крему.
     
  2. Додайте набухлий желатин і добре перемішайте.
     
  3. Накрийте крем плівкою "в контакт" і поставте у холодильник до повного охолодження.
     
  4. Коли крем охолоне, додайте холодне масло і перебийте масу блендером до однорідної текстури.
     
  5. Кракелін. Змішайте холодне вершкове масло, цукор та борошно у мисці.Замісіть м'яке тісто, намагаючись мінімально нагрівати його руками.
     
  6. Розкатайте його двома аркушами пергаменту до товщини 2 міліметри. Помістіть у морозильник на 20–30 хвилин.
     
  7. Заварне тісто. У каструлю налийте воду та молоко, додайте вершкове масло, сіль і цукор. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, поки масло повністю не розтане.
     
  8. Зменште вогонь до мінімуму. Швидко всипте все борошно і перемішайте лопаткою до утворення однорідного тіста.
     
  9. Заварюйте тісто 1 – 2 хвилини, поки воно не збереться в кулю і не почне відставати від стінок каструлі. Зніміть каструлю з вогню та дайте тісту трохи охолонути.
     
  10. Додавайте яйця по одному, ретельно перемішуючи після кожного. Тісто має стати еластичним і повільно сповзати з ложки.
     
  11. Відсадіть тісто на перфорований або тефлоновий килимок, залишаючи місце між заготовками.
     
  12. Наріжте кракелін на кружки трохи більші за розмір тіста й покладіть зверху.
     
  13. Розігрійте духовку до 200 градусів. Випікайте шу, одразу знизивши температуру до 180 градусів. Коли шу підіймуться, знизьте температуру до 150 градусів і сушіть до золотистого кольору.
     
  14. Відчиняйте духовку лише після того, як шу добре підсохнуть, щоб вони не впали.
     
  15. Фісташковий ганаш. Нагрійте вершки й вилийте на білий шоколад і фісташкову пасту.
     
  16. Перемішайте до однорідності, накрийте плівкою "в контакт" і поставте в морозильник.
     
  17. Після охолодження збийте масу до збільшення в об'ємі.
     
  18. Начинення. Фісташковий ганаш, крем та пасту перекладіть у кондитерській мішок. Готові шу начиніть цією масою. 
     
  19. Зверху на шу викладіть фісташковий ганаш та шматочки білого шоколаду. Готово!

Смачного!

Сподобався десерт? Тоді ловіть ще рецепт ніжного торта "Наполеон".