Коли, як не в сезон: готуємо соковиту галету з томатами – добавки проситимуть ще не доївши
- Галета з томатами – це простий і смачний пиріг з хрусткого тіста, на якому викладаються соковиті помідори та інші інгредієнти.
- Її аромат наповнить вашу кухню теплом та неодмінно стане улюбленим пирогом цього літа.
Хрумке та ніжне пісочне тісто з соковитими томатами та травами – ідеальний кулінарний дует. Галета з томатами стане чудовим варіантом для святкових зустрічей або зручною закускою для обіду та вечері.
Ця ароматна випічка готується дуже просто, а щоразу дарує незабутні смакові враження. Рецептом галети з томатами та сиром ділиться 24 Канал з посиланням на ТікТок @annasimiachko.
Читайте також Не солодкими єдиними: готуємо галицький штрудель з картоплею і грибами
Як спекти галету з томатами та сиром?
- Час: 50 хвилин
- Порції: 6
Інгредієнти:
– 200 грамів кисломолочного сиру;
– 1 яйце;
– 2 столові ложки сметани;
– 100 грамів рисового борошна;
– 100 грамів пшеничного борошна;
– 1 чайна ложка соди без гірки;
– 1/2 чайної ложки солі;
– 100 грамів твердого сиру або сулугуні;
– 3 стиглі томати;
– 2 – 3 чайні ложки соусу песто;
– 1 жовток для змащування;
– спеції – на смак;
– оливкова олія.
Покроковий рецепт галети з томатами: дивіться відео
Приготування:
- Кисломолочний сир, яйце, сіль, сметану перетріть разом.
- Просійте борошно з содою і замісіть тісто руками. Воно буде трохи липнути, але згодом стане еластичним і м'яким. Залиште його на 15 хвилин відпочити.
- Далі присипте борошном пергамент, розкачайте тісто, розподіліть соус песто, натріть твердий сир і зверху щедро викладіть томати.
- Посипте спеціями – перцем, базиліком та іншим на смак. Полийте оливковою олією та змастіть краї жовтком.
- Поставте випікатися у духовку на 170 градусів на 25 хвилин. Як помітите рум'яну скоринку – готово.
Смачного!
Теж цікаво: як приготувати ліниві деруни.