Корисна закуска з авокадо за 10 хвилин: простий рецептик смачного гуакамоле

9 січня 2025, 15:49
Читать новость на русском

Авокадо називають суперпродуктом завдяки його поживним властивостям. Цей овоч, багатий клітковиною, магнієм і калієм, також містить корисні жири, які додають енергії та відчуття ситості. Авокадо можна використовувати як основу для різноманітних страв, включаючи закуски, салати та намазки.

І однією з найпопулярніших варіацій приготування авокадо – є гуакамоле, яке можна наносити на тости, або споживати, наприклад, з крекерами. Тож 24 Канал з посиланням на Instagram фудблогера ділиться рецептом дуже смачного та корисного гуакамоле, з табаско та кінзою.

Читайте також Ідеальний після свят: легкий салат з пекінської капусти, який стане улюбленим з першого разу

Гуакамоле – простий рецепт

  • Час: 10 хвилин
  • Порції: 1

Інгредієнти:
– 120 грамів авокадо;
– 60 грамів помідорів;
– 40 грамів червоної цибулі;
– кінза маленький пучок (альтернатива – петрушка);
– 1 чайна ложка соку лайма;
– чорний мелений перець і сіль – до смаку;
– 1/2 чилі;
– табаско – до смаку;
– 1/2 столової ложки оливкової олії.

Приготування:

  1. Розріжте авокадо навпіл та витягніть його зі шкірки.
     
  2. Розімніть м'якуш авокадо виделкою, збризкайте соком лимона.
     
  3. Додайте порізану зелень, помідор, цибулю, чилі, спеції, табаско, спеції та олію – все ретельно перемішайте.
     
  4. Подавайте гуакамоле на тостах або в окремій посудині з чипсами чи крекерами.

Смачного!

Сподобався рецепт? Тоді приготуйте ще салат "Цезар".