19 червня,
15:58
Коли хочеться чогось свіжого і корисного: готуємо оригінальний сезонний хумус
Основні тези
- Такий хумус можна подавати з усім – грінками, начос і просто з ложкою. Кремова суміш з гороху, м'яти й сиру фета створює чудовий букет свіжих смаків.
- Це ще й джерело білка, клітковини та корисних жирів, яке легко готується і насичує.
Гороховий хумус з м'ятою та фетою майстерно поєднує природну солодкість гороху з яскравою свіжістю м'яти та пікантною солоністю сиру фета. Така намазка ідеально підходить для подачі як буденного перекусу, так і святкової закуски.
Ця яскрава літня намазка сподобається всім без винятку. Рецептом горохового хумусу із м'ятою та фетою ділиться 24 Канал з посиланням на Ripaille Social Club.
Читайте також Це неймовірно смачно: готуємо салат з куркою та апельсином
Гороховий хумус із м'ятою та фетою
- Час: 10 хвилин
- Порції: 1
Інгредієнти:
– 300 грамів консервованого горошку;
– 200 грамів консервованого нуту;
– 1/2 пучка свіжої м'яти;
– сік одного лайму;
– сіль, перець – на смак;
– солодка паприка;
– 50 грамів фети;
– оливкова олія – на смак.
Приготування:
- Промийте горошок, подрібніть листя м'яти та відцідіть нут.
- Складіть у чашу блендера, посоліть, додайте спеції, сік лайму та оливкову олію. Збийте до однорідної, кремоподібної маси. За необхідності додайте ще трохи олії чи кілька ложок холодної води для ніжнішої текстури.
- Перекладіть хумус у сервірувальну тарілку. Зверху посипте розкришеною фетою. Для краси та додаткового смаку полийте невеликою кількістю олії.
Смачного!
Теж приготуйте: корисний і смачний майонез з авокадо.