Укр Рус
3 червня, 15:55
2

М'ясні й поряд не стоять: готуємо шедевральні кабачкові котлети

Основні тези
  • Сезон кабачків у розпалі, тому саме час експериментувати з цим інгредієнтом. Наприклад, приготувати кабачкові котлети.
  • Вони вийдуть дуже ніжні, а приготування займе на більше 40 хвилин.

Сезон кабачків зараз в самому розпалі. Їх смажать, маринують, роблять з них млинці та супи.

24 Канал з посиланням на Сенсація пропонує ще один цікавий рецепт з овочу – кабачкові котлети. Вони дуже ніжні, соковиті й смачні й готується просто та швидко.

Читайте також Соковиті курячі рулетики в беконі: від цієї страви просто неможливо відірватися

Кабачкові котлети

  • Час: 40 хвилин
  • Порції: 1

Інгредієнти: 
– 2 кабачки;
– 2 картоплі;
– 2 яйця;
– 40 грамів вівсяних пластівців;
– 2 столові ложки борошна;
– 2 – 3 зубчики часнику;
– пару гілочок кропу;
– сіль, перець – на смак;
– олія для смаження.

Приготування:

  1. Кабачки помийте, відріжте хвостики й натріть на крупній тертці, посоліть та добре перемішайте. Залиште на 15 – 20 хвилин, щоб кабачки пустили сік.
     
  2. В окремій мисці змішайте яйця, вівсяні пластівці й борошно. Залиште масу на 10 – 15 хвилин, щоб пластівці трохи набухли.
     
  3. З натертих кабачків ретельно відтисніть весь сік, а м'якуш відправте до яєчної суміші. Натріть 2 картоплини на крупній тертці та додайте до загальної маси.
     
  4. Туди ж додайте дрібно нарізаний кріп, сіль, перець і вичавіть часник. Ретельно перемішайте фарш.
     
  5. З отриманого фаршу сформуємо невеличкі котлетки круглої форми.
     
  6. Розігрійте пательню з рослинною олією і викладіть котлети на сковорідку. Обсмажте з двох сторін до золотистої скоринки. Кабачкові котлети відмінно смакують зі сметаною та соусом тартар.

Смачного!

Теж приготуйте: фаршировані печериці на мангалі.