Укр Рус
10 червня, 14:15
1

Ідеальніше не придумаєш: ароматний лосось з прованськими травами в духовці

Основні тези
  • Запечений лосось з прованськими травами готується протягом 30 хвилин і розрахований на 2 порції.
  • Якщо хочете легке, незвичайне основне блюдо, то нічого кращого, ніж запечене філе лосося – не знайдете.

Лосось – це про ніжність, соковитість та вишуканий смак. Ця страва, запечена в духовці, неодмінно стане улюбленою для тих, хто прагне справити враження за обіднім чи вечірнім столом.

Він готується просто, а в результаті перевершує всі очікування. Як смачно запекти лосось розповідає 24 Канал з посиланням на Storinka.

Читайте також Закуска на всі випадки життя: запікаємо ароматний камамбер в духовці

Запечений лосось з прованськими травами

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 2

Інгредієнти:  
– 2 філе лосося;
– 1/2 соку лимона;
– 1 чайна ложка прованських трав;
– пару дрібок солодкої паприки;
– пару дрібок часнику;
– 1 столова ложка оливкової олії.

Приготування:

  1. Обвалюйте рибу в прованських травах з додаванням оливкової олії та лимонного соку. Можете залишити в холодильнику на 1 – 2 години, або готуйте одразу.
     
  2. Підготовлений лосось посоліть і поперчіть до смаку, а потім перекладіть у посуд для запікання.
     
  3. Розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте в ній страву приблизно 20 хвилин. Час регулюйте залежно від товщини риби.
     
  4. Запечений лосось із прованськими травами можна подавати з руколою, шпинатом або листовим салатом.

Смачного!

Теж приготуйте:  італійське ризотто, що тане в роті.