10 червня,
14:15
Ідеальніше не придумаєш: ароматний лосось з прованськими травами в духовці
Основні тези
- Запечений лосось з прованськими травами готується протягом 30 хвилин і розрахований на 2 порції.
- Якщо хочете легке, незвичайне основне блюдо, то нічого кращого, ніж запечене філе лосося – не знайдете.
Лосось – це про ніжність, соковитість та вишуканий смак. Ця страва, запечена в духовці, неодмінно стане улюбленою для тих, хто прагне справити враження за обіднім чи вечірнім столом.
Він готується просто, а в результаті перевершує всі очікування. Як смачно запекти лосось розповідає 24 Канал з посиланням на Storinka.
Читайте також Закуска на всі випадки життя: запікаємо ароматний камамбер в духовці
Запечений лосось з прованськими травами
- Час: 30 хвилин
- Порції: 2
Інгредієнти:
– 2 філе лосося;
– 1/2 соку лимона;
– 1 чайна ложка прованських трав;
– пару дрібок солодкої паприки;
– пару дрібок часнику;
– 1 столова ложка оливкової олії.
Приготування:
- Обвалюйте рибу в прованських травах з додаванням оливкової олії та лимонного соку. Можете залишити в холодильнику на 1 – 2 години, або готуйте одразу.
- Підготовлений лосось посоліть і поперчіть до смаку, а потім перекладіть у посуд для запікання.
- Розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте в ній страву приблизно 20 хвилин. Час регулюйте залежно від товщини риби.
- Запечений лосось із прованськими травами можна подавати з руколою, шпинатом або листовим салатом.
Смачного!
Теж приготуйте: італійське ризотто, що тане в роті.