Підготуйтеся до Нового року вже: рецепт пляцка "Пані Валевська", без якого не буде свята

30 грудня 2024, 17:30
Читать новость на русском

Пляцки, улюблені кулінарні шедеври, мають широку популярність не лише в Україні, а й у Польщі. Серед найвідоміших – знаменитий пляцок "Пані Валевська", який вирізняється витонченою начинкою з безе.

Він привертає увагу любителів десертів завдяки унікальному поєднанню пісочного тіста, хрусткого безе та суміші горіхів. А додавання смородинового джему в поєднанні з ніжним пломбірним кремом створює незабутній смак, який залишається надовго після останнього шматочка. Тож, як приготувати пляцок "Пані Валевська" за рецептом Лілії Цвіт, розповідає 24 Канал. Він чудово впишеться у новорічне меню!

Читайте також Ароматний штрудель із яблуками: найелементарніший рецепт десерту на свята

Пляцок "Пані Валевська"

  • Час: приблизно 2 години
  • Порцій: 6 – 8

Інгредієнти:
– 200 грамів джему зі смородини;
– 50 грамів волоських горіхів чи мигдалю;
– 220 – 250 грамів борошна;
– 100 грамів вершкового масла;
– 1 чайна ложка розпушувача;
– 50 грамів цукру;
– 3 жовтки.

для меренги:
– 120 грамів цукрової пудри;
– 4 білки;
– половина столової ложки крохмалю.

для крему:
– 250 мілілітрів молока;
– 50 грамів цукру;
– ванільний цукор до смаку;
– 1 столова ложка крохмалю;
– 1 столова ложка борошна;
– 1 жовток;
– 100 грамів вершкового масла.

Приготування:

  1. У глибоку миску висипте більшу частину борошна, розпушувач і м'яке вершкове масло. Перетріть інгредієнти виделкою, після чого додайте цукор і жовтки. Замісіть тісто, додаючи борошно, яке залишилося. Розділіть тісто на 2 частини.
     
  2. Деко застеліть пергаментним папером і викладіть тісто. Рівномірно розподіліть його по поверхні. Сформуйте два коржі. Можна також зробити один великий корж і розрізати його вже після випікання.
     
  3. Для меренги яєчні білки добре збийте. Додайте цукрову пудру, продовжуючи збивати суміш. Всипте крохмаль і акуратно перемішайте.
     
  4. Розігрійте духову шафу до 180 градусів. Зверху на тісто ложкою викладіть джем. Далі на джем акуратно викладіть меренгу і посипте подрібненими горіхами. Випікайте коржі близько 40 – 50 хвилин.
     
  5. У невелику каструлю вилийте молоко. Далі додайте цукор, ванільний цукор, крохмаль, борошно і жовток. Ретельно все перемішайте і варіть на слабкому вогні до загусання. Постійно помішуйте суміш, щоб не допустити пригорання.
     
  6. Після того, як суміш загусне, зніміть з вогню і дайте охолонути. Після цього в збите вершкове масло поступово додайте крем, продовжуючи збивати.
     
  7. Вийміть коржі з духовки й дайте їм охолонути. Дуже акуратно намастіть один із коржів кремом, а другий корж покладіть зверху. Після чого поставте десерт в холодильник на кілька годин або на ніч.

Смачного!

Не знаєте, що солоденьке приготувати? Тоді ловіть рецепт смачного мандаринового чизкейка без випічки.