Укр Рус
29 січня, 14:10
2

Вийде у кожного: готуємо "Пташине молоко" всього за 25 хвилин

Десерт "Пташине молоко" популярний через свою ніжність, легку текстуру та неймовірний смак. Класичний рецепт зазвичай вимагає тривалого часу на приготування, однак існують і "прискорені" варіації. Одна із них дозволяє приготувати солодощі всього за 25 хвилин.

Як швидко приготувати цукерки "Пташине молоко" розповідає 24 Канал з посиланням на Shuba. Поки пташине молоко застигатиме – якраз встигнете заварити чай!

Читайте також Не шарлоткою єдиною: повітряний яблучний пиріг без тіста за 20 хвилин

Пташине молоко за 25 хвилин

  • Час: 20 хвилин
  • Порції: 16

Інгредієнти:
– 100 грамів згущеного молока; 
– 150 грамів масла вершкового несолоного; 
– 3 яєчні білки; 
– 1,5 столової ложки лаванди; 
– 100 мілілітрів води; 
– 80 грамів цукру; 
– 100 грамів меду;
– 10 грамів агар-агар.

Приготування:

  1. 1,5 столової ложки квітів лаванди залийте кип'ятком (100 мілілітрів) і залиште настоятися на 2 години. Якщо ви не маєте лаванди, просто пропустіть цей крок і використовуйте в рецепті звичайну воду.
     
  2. До вершкового масла кімнатної температури додайте згущене молоко і збивайте міксером 7 хвилин. Маса має посвітлішати, стати білою і збільшитися в об'ємі.
     
  3. Лаванду процідіть, додайте до рідини агар-агар, цукор, мед і перемішайте. Прогрійте на невеликому вогні, постійно помішуючи, до потрібної консистенції.
     
  4. Білки кімнатної температури від трьох яєць (це приблизно 100 грамів білків) збивайте на середніх обертах, а потім переходьте на максимальні, до стійких піків.
     
  5. Поступово вливайте сироп в білки, постійно перемішуючи протягом приблизно 1 хвилини. Додайте крем в білкову суміш і перемішайте лопаткою до однорідності.
     
  6. Швидко вилийте масу у силіконову форму розміром 20×20 сантиметрів. Все розрівняйте лопаткою один раз і більше не торкайтесь.
     
  7. Десерт стабілізується при кімнатній температурі. Вже через 20 хвилин можна його нарізати і їсти, але для повної стабілізації й для гарної текстури можна поставити в холодильник на 4 години.

Готово!

Сподобався десерт? Тоді ловіть і рецепт лінивих сінабонів із бананами.