Укр Рус
18 грудня, 23:55
2

Цікавий експеримент: чи можна змішати чорний і зелений чай і що з цього вийде

Основні тези
  • Чорний і зелений чай виготовляються з однієї рослини, але мають різні смакові якості та корисні властивості.
  • Різні температури заварювання ускладнюють збереження корисних речовин при змішуванні обох чаїв, тому краще їх не поєднувати.
  • Зелений чай добре поєднується з трав'яними чаями, а чорний – з молоком, спеціями та сушеними фруктами.

Міксувати різні сорти чаїв – зовсім не рідкісна практика. Але потрібно знати усі тонкощі цієї справи.

Як відомо, і зелений, і чорний чай виготовляються з однієї рослини – Camellia sinensis. Проте різні методи обробки надають їм кардинально відмінні хімічні властивості, що по-різному впливають на організм, розповідає 24 Канал з посиланням на Ukr.Media

Цікаво За тиждень цей рецепт шукатимуть всі: готуємо пончики з шоколадною начинкою

Чи можна поєднувати чорний та зелений чай

Хоч обидва чаї походять від однієї рослини, їхні смакові якості та корисні властивості значно різняться. Чорний чай має міцний, терпкий смак, тоді як зелений чай відрізняється ніжністю й легкістю. У випадку їхнього змішування насичений смак чорного чаю перебиває ніжні нотки зеленого.

Хоча обидва напої є корисними, температура заварювання для них різна: для чорного чаю потрібно окріп, а зелений заварюється за нижчих температур (80 – 85 градусів). Це ускладнює одночасне збереження їхніх корисних речовин під час заварювання.

Затишок і гармонія / Фото Pixabay 

Через усе згадане чорний і зелений чай краще не поєднувати. Натомість обидва чудово комбінуються з іншими компонентами. Наприклад, із зеленим чаєм добре поєднуються трав'яні чаї, жовті, білі, а також анчан – чай з синьої орхідеї. 

Натомість для чорного чаю краще підійдуть молоко, спеції та сушені фрукти чи ягоди. 

Цей пляцок здійме фурор: простий рецепт насолоди до гарячих напоїв.