Різдво рівно за тиждень, і саме це свято асоціюється з пампухами. Тож 24 Канал з посиланням на кулінарну блогерку Світлану Бауер ділиться рецептом пончиків з шоколадом.

Читайте також Як у вишуканій кондитерській: готуємо чизкейк "Снікерс", що тане в роті

Пончики з шоколадною начинкою

  • Час: 50 хвилин (2 години – вистоювання)
  • Порції: 8

Інгредієнти:
– 200 мілілітрів молока;
– 7 грамів сухих дріжджів;
– 30 грамів цукру;
– 16 грамів ванільного цукру;
– 35 грамів вершкового масла;
– 1 яйце;
– 400 грамів борошна;
– дрібка солі;
– 200 грамів шоколадної пасти;
– рослинна олія для смаження;
– цукор або цукрова пудра для обвалювання готових пончиків.

Приготування:

  1. У велику миску влийте тепле молоко і додайте одразу всі інгредієнти: сухі дріжджі, цукор, ванільний цукор, яйце і дрібку солі. Перемішайте все.
  2. Поступово введіть просіяне борошно, додайте розм'якшене вершкове масло і замісіть м'яке, еластичне тісто, яке злегка липне до рук. Тісто поставте в тепле місце на вистоювання на 2 години.
  3. Після того, як тісто підніметься, розділіть його на 8 рівних частин. Кожну частину розкачайте в корж, покладіть в центр шоколадну пасту. Защипніть добре краї, щоб начинка не витікала під час смаження, і залиште підходити на 30 хвилин.
  4. Обсмажте пампухи на рослинній олії з обох боків до золотистого кольору. Викладіть їх на паперовий рушник, щоб пішов зайвий жир. Ще теплими обваляйте їх у цукрі або цукровій пудрі.

Пончики з шоколадною начинкою готові!

Сподобався рецепт? Тоді дізнайтеся, як приготувати цукерки "Рафаелло" вдома.