Укр Рус
4 липня, 14:16
1

Так робили ще наші бабусі: проста хитрість, яка не дасть випічці пригоріти в духовці

Основні тези
  • Щоб уникнути підгоряння випічки, рекомендується ставити миску з водою в духовку для створення пари.
  • Цей метод допомагає захистити випічку від небажаних наслідків, роблячи її якісною та ароматною.

У світі випічки підгорілий пиріг є поширеним розчаруванням, і проблема може полягати не лише в майстерності господині. Інколи просто неможливо виміряти справжню температуру в духовці, а саме це призводить до сухої та підгорілої випічки.

Але є простий спосіб, який вбереже від таких результатів. Що робити, коли пригорає випічка в духовці, розповідає 24 Канал з посиланням на novosti24.kyiv.ua.

Читайте також Точно досі так робите: чому не можна заливати чай окропом і як правильно

Що робити, коли пригорає випічка в духовці

Ще наші предки знали про непередбачуваність випікання домашньої випічки. Щоб зменшити ризик підгоряння, зазвичай у духовку вони ставили миску з водою.

Ця техніка генерує пару під час процесу випікання, яка захищає випічку від небажаних наслідків. Так, в підсумку ласощів виходять якісні й ароматні – і головне не підгорілі.

Тому експерти рекомендують розташовувати миску з водою на дні духовки, щоб максимізувати вироблення пари та ефективно захистити від пригорання.

А ви знаєте:  як зрозуміти, що кавун солодкий і стиглий.