Ароматний штрудель із яблуками: найелементарніший рецепт десерту на свята
Знаменитий віденський штрудель, основний десерт традиційної австрійської кухні, має ніжний шар тонкого тіста, який майстерно огортає багату та ароматну начинку. Зазвичай до складу цієї улюбленої випічки входять різноманітні фрукти та ягоди, а також горіхи та спеції.
Створити цей смаколик – просте завдання, за умови, що у вас є правильний рецепт. Тож як приготувати штрудель з яблуками, розповідає 24 Канал з посиланням на УНІАН.
Читайте також Листкове тісто і 2 яблука: простий рецепт яблучних конвертиків, які перевершать магазинні
Віденський штрудель – рецепт
- Час: 1 година 30 хвилин
- Порції: 6
Інгредієнти:
– 250 грамів борошна;
– 1 яйце;
– 1 стакан води;
– 50 грамів масла;
– дрібка солі;
– 4 – 5 яблука;
– 50 грамів цукру;
– 50 грамів родзинок;
– 50 грамів кураги;
– 50 грамів мелених волоських горіхів;
– кориця – до смаку.
Приготування:
- Розчиніть сіль у воді. Для приготування тіста змішайте борошно, яйце та солону воду. Ретельно вимішайте, додайте олію. Після цього тісто має "відпочити" 30 хвилин.
- У цей час поставте духовку розігріватися до 180 градусів. Яблука поріжте дрібним кубиком, а курагу подрібніть на довільні шматочки. Змішайте разом сухофрукти з яблуками, цукром і корицею.
- Присипте робочу поверхню борошном і тонко розкачайте тісто. Викладіть на нього начинку й акуратно загорніть штрудель.
- Деко вистеліть пергаментом і змастіть маслом. На нього покладіть сформований рулет. Випікайте десерт 30 – 40 хвилин до золотистого кольору.
Готово!
Сподобався рецепт? Тоді приготуйте і десерт "Соснові шишки".