30 серпня,
14:20
Взимку і в пиріг, і на тости, і ложкою: ароматний сливовий джем за 20 хвилин на сковороді
Основні тези
- Густий натуральний сливовий джем – проста у приготуванні консервація, яка дозволить насолодитися літнім смаком протягом зимових місяців.
- Не потрібно багато часу, особливих інгредієнтів та пристроїв для приготування. Достатньо 20 хвилин і сковороди.
Коли літо наближається до завершення, слід скористатися перевагами сезонного врожаю. Наприклад, приготувати домашнє сливове варення.
Така консервація готується всього за 20 хвилин на сковороді. Як закрити на зиму сливовий джем розповідає 24 Канал з посиланням на кулінарний блог "Ганна Пилипюк. Бабусині поради".
Читайте також Солодка втіха для зимових вечорів: готуємо варення зі смородини "пʼятихвилинка"
Як приготувати сливовий джем?
- Час: 20 хвилин
- Порції: 1
Інгредієнти:
– 2 кілограми слив;
– 1,5 літра цукру;
– 3 столові ложки води;
– 1/4 чайні ложки лимонної кислоти.
Покроковий рецепт сливового джему: відео
Приготування:
- Сливи розділіть на половинки й вийміть кісточки. На сковороду налийте воду та викладіть половинки слив.
- Поставте сковороду на вогонь та засипте 0,5 літра цукру. Помішайте, поки сливи не пустять сік. З цього моменту проваріть 5 хвилин.
- Тоді засипте лимонну кислоту і ще 0,5 літра цукру. Помішайте, і відрахуйте ще 5 хвилин до закипання. Тоді додаєте ще 0,5 літра цукру. Чекайте до закипання і варіть ще 5 хвилин, перемішуючи.
- Розлийте гарячий джем по стерилізованих баночках. Закрутіть кришками й залиште охолоджуватися.
Смачного!
Яке варення закрити на зиму?
- Можна закрити на зиму джем з червоної смородини. Цей рецепт не вимагає багато інгредієнтів, а результат завжди тішить
- У найхолодніші місяці у літо поверне абрикосово-банановий джем – це унікальне поєднання літніх фруктів з нотками солодкавості та терпкості.
- А мариновані сливи прикрасять різні салати, доповнять м'ясні та рибні страви, а також стануть основним інгредієнтом в десертах і пирогах.