Смачні українські традиції: готуємо знамениті картопляні палюшки з сиром
Палюшки – це простий спосіб доторкнутися до українських традицій. Тим паче, що подобаються вони абсолютно усім!
Картопляні палюшки із сиром завжди доречні на столі, адже це страва, яка передається вже поколіннями! Вони не вимагають особливих кулінарних навичок чи складних інгредієнтів, а результат завжди виходить найкращим. 24 Канал пропонує пригадати смак традицій з рецептом "Агротер".
Не пропустіть Бульйон вийде прозорим як озеро: який секрет про воду для страви знають досвідчені господині
Рецепт картопляних палюшок з сиром
- Час: 1 година 30 хвилин
- Порцій: 6
Інгредієнти:
– 1 кілограм картоплі;
– 400 грамів кисломолочного сиру;
– 2 яйця;
– 1 склянка борошна;
– свиняче сало — до смаку;
– цибуля — до смаку;
– сметана — до смаку;
– сіль — до смаку;
– перець — до смаку;
Приготування:
Зваріть картоплю в шкірці, після чого очистіть її.
Пропустіть картоплю через м’ясорубку разом із сиром. Додайте яйця, склянку борошна, сіль і перець до смаку. Замісіть м’яке, еластичне тісто.
Присипте робочу поверхню борошном. Сформуйте з тіста довгу ковбаску, трохи її приплюсніть. Наріжте тісто на подовгасті шматочки.
Закип’ятіть воду у великій каструлі та додайте сіль. Опустіть палюшки в киплячу воду.
Після того, як вони спливуть на поверхню, зменшіть вогонь і варіть ще 1 – 2 хвилини. Дістаньте готові палюшки за допомогою друшляка.
Полийте страву підсмаженими шкварками з цибулею та подавайте зі сметаною.
Смачного!
Вони кращі за італійську випічку: ароматні рулетики з лаваша за лічені хвилини на всю сім'ю.