Ви 100% про це не знали: чи потрібно чистити імбир
- Чищення імбиру не є обов'язковим, достатньо промити його під прохолодною водою та обрізати непривабливі ділянки.
- Шкірка імбиру безпечна для споживання, має тонку текстуру та м'який аромат, що не змінює смак страв.
Імбир – пряність, яку використовують в різних кулінарних рецептах. Він підсилює смак напоїв, випічки, маринадів та багатьох інших страв.
Хоча в багатьох рецептах рекомендується очищати імбир перед тим, як нарізати або натирати, кулінари ставлять під сумнів необхідність цього кроку. Чи справді очищення імбиру необхідне, розповідає 24 Канал з посиланням на UAportal.
Читайте також Цю помилку повторюють знову і знову: чи потрібно мити гречку перед варінням
Чи треба чистити імбир
Експерти уточнили, що чищення імбиру не є обов'язковою умовою для приготування. Натомість рекомендують ретельно промити імбир під прохолодною водою, щоб усунути будь-який бруд. Після промивання обрізати будь-які непривабливі ділянки, такі як краї корінця або будь-які пошкоджені частини шкірки.
Шкірка імбиру безпечна для споживання – вона має тонку текстуру та м'який аромат, який суттєво не змінює смак страв.
Ось кілька порад щодо використання імбиру:
- Вибирайте свіжий імбир з гладенькою, блискучою шкіркою.
- Зберігайте імбир у холодильнику в герметичному контейнері.
- Перед використанням імбиру ретельно промийте його.
- Імбир можна натерти, нарізати скибочками або подрібнити.
- Додавайте імбир в чай, маринади, випічку та інші страви.
Як же чистити імбир
Для тих, хто все ж хоче очистити імбир – є правильні способи. За допомогою ложки або спеціального ножа можна ефективно зняти шкірку.
Також використання мікродрібної терки забезпечує практичний підхід, оскільки більша частина шкірки відірветься під час натирання.
А ви знаєте: як варити заморожені вареники і скільки часу.