Але не треба одразу "ставити хрест" на заморожених варениках. Так стається, бо ви просто неправильно їх варите. Тож, як варити заморожені вареники і скільки часу, розповідає 24 Канал з посиланням на Patrioty.

Читайте також Вічне питання: треба чистити печериці чи ні

Як варити заморожені вареники, щоб не розклеювалися

Почніть з того, що акуратно покладіть вареники в каструлю з киплячою підсоленою водою. На цьому етапі важливо накрити каструлю кришкою. Як тільки вода закипить вдруге, зніміть кришку і перемішайте вареники, щоб вони не пристали до дна. Продовжуйте варити ще 5 – 10 хвилин на середньому вогні.

Рекомендується вільно розміщувати вареники в каструлі, щоб забезпечити рівномірне приготування. Уникайте переповнення каструлі, наповнюючи її не більше ніж наполовину, щоб запобігти збіганню води.

Кількість води, солі та розмір каструлі слід регулювати залежно від кількості вареників, що готуються. Наприклад, на стандартну порцію заморожених вареників вагою 100 грамів зазвичай потрібно близько 400 мілілітрів води.

Також важливо варити вареники на середньому вогні, щоб вони активно кипіли, а не мокнули.

Крім того, заморожені вареники слід готувати прямо з морозильної камери, не розморожуючи їх заздалегідь.

Скільки часу варити заморожені вареники

  • Вареники з картоплею: 5 – 7 хвилин після спливання.
  • Вареники з м'ясом: 10 хвилин після спливання.
  • Вареники з сиром: 2 – 3 хвилини після спливання.

Слідкуйте за часом варіння, щоб не переварити вареники.

Теж цікаво: як приготувати розсипчастий рис.