Укр Рус
23 червня, 17:30
2

Пікнік без неї – не те: Ярославський поділився рецептом смачнющої рибацької ухи

Основні тези
  • Шеф-кухар Володимир Ярославський поділився рецептом рибацької ухи з коропа і карася, приготованої на природі.
  • Для ухи використовуються свіжі інгредієнти, а також подається традиційний соус "льок" з томатів і зелені.

У кулінарному світі існує безліч способів приготування рибної юшки. Однак, секрет ідеальної та неповторної страви – використання свіжої риби та приготування на природі.

Тому 24 Канал з посиланням на шеф-кухаря Володимира Ярославського ділиться рецептом справжньої рибацької юшки з коропа та карася. Також кулінар запропонував приготувати "льок" – соус із томатів і зелені, що подається до риби.

Читайте також Ще смачніше, ніж курячі: хрусткі нагетси з цвітної капусти, які можна в піст

Уха рибацька з льоком

  • Час: 40 хвилин
  • Порції: 5

Інгредієнти: 
– 2,5 кілограми коропа;
– 500 грамів карасиків;
– 5 літрів води;
– 3 морквини;
– 3 цибулини;
– 50 грамів горілки;
– приправи до ухи.

Для льоку:
– 5 томатів;
– 1 головка часнику;
– зелень петрушки, кропу та цибулі.

Як приготувати таку уху: дивіться відео 

Приготування:

  1. З коропа зніміть луску, видаліть нутрощі та зябра, відріжте голову й плавники, наріжте на "стейки". Карасиків випатрайте і все промийте.
     
  2. Наріжте моркву та цибулю. Злегка підсмажте овочі.
     
  3. Далі налийте в казан холодної води, покладіть риб'ячі голови та плавники, доведіть до кипіння й варіть 10 хвилин. Потім вийміть й кладіть рибні стейки та карасиків. Додайте сіль, усі приправи та спеції: від лаврового листа до духмяного перцю і мускатного горіха.
     
  4. Варіть на повному вогні, допоки стейки не випливуть нагору – риба готова, і юшка готова. Додайте горілку.
     
  5. Окремо приготуйте льок: бланшуйте томати, щоб зняти шкірку. Натріть на тертушці, додайте дрібно посічений часник, сіль, перець і всю січену зелень.
     
  6. Рибу вийміть, у миску налийте юшку і ставте поряд льок. Рибу їжте руками, вмочуючи в льок і запиваючи рідкою частиною.

Смачного!

Сподобався рецепт? Тоді приготуйте і ці трендові рулетики "Равлики".