Укр Рус
27 лютого, 06:02
1

В борщі цей інгредієнт зайвий: який овоч предки не використовували – він видасть аматора

Основні тези
  • Морква вважається зайвим інгредієнтом у традиційному українському борщі, оскільки додає страві солодких відтінків.
  • Шеф-кухарі рекомендують використовувати селеру або корінь петрушки замість моркви для збереження оригінального смаку борщу.

Борщ – головний символ української кухні, тому важливо знати про нього абсолютно все. Наприклад, як в рецепт потрапив зайвий овоч і чому його потрібно уникати.

Виявляється, у рецепти борщу прокралася помилка, на яку довго не звертали уваги. Чому шефи її не роблять і від якого овоча закликають відмовитися – розповість 24 Канал з посиланням на Ukr.Media.

Не пропустіть Пиріг "12 ложок": ніжна і повітряна італійська випічка, на приготування якої треба кілька хвилин

Який овоч в борщі зайвий 

Традиційний український борщ є уособленням балансу кислого, пряного та копченого смаків. Відтак, морква, яку багато господинь використовують у приготуванні борщу, є зайвою, адже надає страві солодких відтінків. Ресторанні шефи це знають і закликають всіх повернутися до оригінальних рецептів. 

Улюблений борщ / Фото Freepik 

Куди краще буде використати селеру або корінь петрушки. Тим паче, що наші предки зналися на травах та прянощах. 

Якщо ж ви таки хочете надати борщу солодкуватості, то робиться це шляхом додавання ложки цукру до буряка під час смаження. Карамелізація дасть бажаний ефект, і жодні сторонні інгредієнти не потрібні. 

Ви його полюбите: як приготувати тістечко "Кіндер Пінгві".