8 липня,
15:59
Щоб повернутися у літо посеред зими: готуємо варення з черешень всього з 2 інгредієнтів
Основні тези
- Варення з черешень – це просто і смачно, як для дорослих, так і для дітей.
- Готується легко, а взимку ідеально смакуватиме з гарячим чаєм.
Домашнє варення з черешень – чудове доповнення до пирогів і тостів, а також ідеальний подарунок для сім'ї та друзів. Його можна зберігати цілий рік та насолоджуватися літніми смаками навіть у найхолодніші місяці.
Смачне варення із соковитих ягід готується дуже просто. Рецептом варення з черешень ділиться 24 Канал з посиланням на Shuba.
Читайте також Полуничне варення-п'ятихвилинка, яке порадує поза сезоном: рецепт з 2 інгредієнтів
Варення з черешень
- Час: 50 хвилин
- Порції: 4
Інгредієнти:
– 1 кілограм черешень;
– 700 грамів цукру.
Приготування:
- Черешню помийте, видаліть кісточки й покладіть у каструлю. Засипте цукром і залиште на 4 – 5 годин, щоб ягоди пустили сік.
- Поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння і варіть на маленькому вогні, помішуючи 5 – 7 хвилин. Дайте повністю охолонути при кімнатній температурі.
- Повторіть процес двічі. Після третього варіння розкладіть варення в стерилізовані банки й закрутіть кришками.
- Переверніть банки догори дном, закутайте і залиште охолоджуватись. Зберігайте у темному прохолодному місці.
Готово!
Теж приготуйте: полуничне варення без цукру.