Укр Рус
8 липня, 15:59
1

Щоб повернутися у літо посеред зими: готуємо варення з черешень всього з 2 інгредієнтів

Основні тези
  • Варення з черешень – це просто і смачно, як для дорослих, так і для дітей.
  • Готується легко, а взимку ідеально смакуватиме з гарячим чаєм. 

Домашнє варення з черешень – чудове доповнення до пирогів і тостів, а також ідеальний подарунок для сім'ї та друзів. Його можна зберігати цілий рік та насолоджуватися літніми смаками навіть у найхолодніші місяці.

Смачне варення із соковитих ягід готується дуже просто. Рецептом варення з черешень ділиться 24 Канал з посиланням на Shuba.

Читайте також Полуничне варення-п'ятихвилинка, яке порадує поза сезоном: рецепт з 2 інгредієнтів

Варення з черешень

  • Час: 50 хвилин
  • Порції: 4

Інгредієнти: 
– 1 кілограм черешень;
– 700 грамів цукру. 

Приготування:

  1. Черешню помийте, видаліть кісточки й покладіть у каструлю. Засипте цукром і залиште на 4 – 5 годин, щоб ягоди пустили сік.
     
  2. Поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння і варіть на маленькому вогні, помішуючи 5 – 7 хвилин. Дайте повністю охолонути при кімнатній температурі.
     
  3. Повторіть процес двічі. Після третього варіння розкладіть варення в стерилізовані банки й закрутіть кришками.
     
  4. Переверніть банки догори дном, закутайте і залиште охолоджуватись. Зберігайте у темному прохолодному місці.

Готово!

Теж приготуйте:  полуничне варення без цукру.