Укр Рус
1 вересня, 20:25
1

До млинців та оладок кращого не знайти: готуємо ароматне варення зі слив

Основні тези
  • Варення зі слив – чудовий додаток до різних страв, який варто заготувати на зиму.
  • Для приготування варення потрібні 500 грамів слив і 300 грамів цукру.

Варення – чудовий та улюблений додаток до безлічі смаколиків. А зі слив воно виходить особливо насиченим та ароматним.

Варення зі слив – це той смаколик, який точно варто заготувати на зиму у достатній кількості. Він стане у пригоді навіть під час елементарного чаювання, розповідає 24 Канал з посиланням на портал "Коліжанка".

Буде цікаво Смачніший і корисніший за магазинний сік: варимо компот з яблук за простим рецептом

Як приготувати варення зі слив? 

  • Час: 30 хвилин
  • Порцій: 2

Інгредієнти
– 500 грамів слив;
– 300 грамів цукру. 

Приготування

  1. Сливи миємо і виймаємо кісточки.
  2. Пересипаємо цукром та залишаємо на кілька годин, щоб утворився сироп.
  3. Банки стерилізуємо.
  4. Сливи з сиропом проварюємо 10 – 15 хвилин, але щоб фрукти не розвалилися.
  5. Перекладаємо варення в банки, закручуємо, перевертаємо, накриваємо і залишаємо вистигати. 

Смачного!

Що ще смачного заготувати на зиму? 

  • Не полінуйтеся заготувати достатньо томатного соку.
  • Цей ароматний напій стане зіркою багатьох ваших трапез.
  • Особливо він смакує з печеною або смаженою картопелькою.