Томатний сік взимку стане ідеальним доповненням не лише буденних, а й навіть святкових страв. Принаймні, рідні та гості точно подякують вам за такий подарунок до столу. 24 Канал радить зробити запас томатного соку за рецептом Еспресо.TV.

Цікаво Пальчики оближеш: перевірений рецепт квашеної капусти – як у бабусі

У чому користь томатного соку

Томатний сік – це справжнє джерело корисних речовин. Тут є і вітамін це, і вітаміни групи В, калій та мінерали. Тож якщо ви вживаєте сік, який був заготований без цукру чи інших консервантів – можете вважати це порцією здоровʼя.

Як приготувати томатний сік?

  • Час: 30 хвилин
  • Порцій: 10 літрів соку

Інгредієнти:
– 15 кілограмів томатів;
– 10 – 15 чайних ложок солі.

Приготування:

  1. Простерилізуйте банки у зручний спосіб.
  2. Помідори ретельно вимийте й наріжте шматочками такого розміру, щоб вони легко проходили через соковижималку.
  3. Пропустіть помідори через соковижималку.
  4. Перелийте томатний сік у каструлю, додайте сіль із розрахунку 1 чайна ложка з гіркою на 1 літр рідини.
  5. Поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння та проваріть приблизно 7 – 10 хвилин, періодично помішуйте.
  6. Гарячий сік розлийте у стерилізовані банки й щільно закрутіть кришками.
  7. Зберігайте у темному та прохолодному місці.

Смачного!

А якщо ваші помідори ще зелені – один лайфхак, з яким вони дозріють куди швидше. Не треба виставляти плоди на підвіконня, секрет значно простіший.