Укр Рус
21 лютого, 12:43
2

Забуті солодощі з дитинства: готуємо смачні, солодкі та хрусткі вергуни

Вергуни – традиційні українські ласощі, які готуються з борошна, яєць, цукру та сметани або кефіру. На відміну від багатьох хлібобулочних виробів, вони смажаться у киплячій олії, а не запікаються. Щось на кшталт пончиків.

У дитинстві їх куштував хоча б раз кожен з нас. 24 Канал з посиланням на інстаграм Наталки Нікішиної з "МастерШеф" пропонує відтворити пухкі та хрусткі вергуни на своїй кухні.

Читайте також Шарлотка з яблуками за пів години: найпростіший рецепт з усіх можливих

Вергуни – рецепт

  • Час: 40 – 50 хвилин
  • Порції: 10

Інгредієнти:
– 300 грамів борошна;
– 100 грамів сметани 15%;
– 1 ціле яйце та 3 жовтки;
– 50 грамів цукру;
– 1/2 чайної ложки соди;
– 1 столова ложка горілки;
– дрібка солі.

Приготування:

  1. Для тіста до борошна додайте соду, сметану, яйце та жовтки, цукор та горілку.
     
  2. Тісто перемішайте до однорідності. Вимішуйте 5 хвилин. Коли тісто вже не прилипає до рук накрийте харчовою плівкою, і дайте відпочити 15 – 20 хвилин.
     
  3. В сотейнику розігрійте велику кількість олії.
     
  4. Сформуйте вергуни, тісто розкачайте до товщини 7 – 8 міліметрів, наріжте на смужки, і закрутіть.
     
  5. Обсмажте вергуни невеликими порціями до золотавого кольору. Готові вергуни перекладіть на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру. Посипте цукровою пудрою. 

Готово!

Зараз у тренді: як приготувати нашумілий десерт "Бала Баяна".