Українська альтернатива італійської лазаньї: швидко і просто готуємо макарони по-флотськи

7 січня 2025, 14:11
Читать новость на русском

Італійська лазанья, улюблена страва багатьох українців, але її приготування йде немало часу. Проте є смачна та доступна українська альтернатива: макарони по-флотськи. Ця страва не тільки проста і недорога у приготуванні, але й дуже ситна.

Класична домашня страва з'явилася в 1950-х роках, й відтоді завоювала популярність серед численних українських родин. Як приготувати макарони по-флотськи, розповідає 24 Канал з посиланням на "Еспресо".

Читайте також Сирники по-одеськи: робимо на сніданок "подушку ніжності", яка поверне в дитинство

Як приготувати макарони по-флотськи

  • Час: 35 – 40 хвилин
  • Порції: 5

Інгредієнти:
– 400 грамів трубчастих макаронів (тортільоні, пенне, букатіні тощо);
– 500 грамів м'ясного фаршу (зі свинини, або асорті яловичини і свинини);
– 50 грамів вершкового масла;
– 2 – 3 столові ложки рослинної олії;
– 2 ріпчасті цибулі;
– вода;
– сіль, перець – до смаку.

Приготування:

  1. Очистьте та поріжте на маленькі кубики цибулю.
     
  2. Добре розігрійте велику пательню з рослинною олією та додайте цибулю. Смажте близько 5 хвилин на середньому вогні.
     
  3. Щойно цибуля почне рум'янитись, додайте сирий фарш. Смажте 15 – 20 хвилин, доки м'ясо не буде готове. Додайте сіль та перець до смаку.
     
  4. Поставте на вогонь каструлю та налийте воду. Насипте дрібку солі та перемішайте.
     
  5. Коли вода закипить, всипте в каструлю макарони та готуйте як зазначено на упаковці. Зазвичай приготування займає 8 – 12 хвилин на маленькому вогні.
     
  6. Далі злийте зайву воду з макаронів і пересипте їх в сковорідку з готовим фаршем, покладіть вершкове масло. Поставте на вогонь та тушкуйте 1 – 2 хвилини.
     
  7. На цьому етапі страва готова. Але, якщо є бажання, можете ще додати томатну пасту та пармезан.

Смачного!

Цікаво: як приготувати овочеві нагетси з курячим фаршем.