Не доведеться замовляти суші: салат з червоною рибою, рисом та норі
Якщо ви любите суші, але не хочете витрачати час на скручування ролів, цей салат – саме для вас. Він містить усі улюблені інгредієнти: рис, лосось, авокадо й норі, тому точно вас зачарує поєднанням улюблених смаків.
Готувати салат із червоною рибою не складніше, ніж нарізати овочі та зварити рис. Завдяки простоті він стане вашим фаворитом на свята. Як його приготувати – розповідає 24 Канал із посиланням на Smaker.
До теми Ідеальне поєднання для закуски: салат з кукурудзою, листям салатом та моцарелою
Салат з червоною рибою
- Час: 40 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 200 грамів рису для суші;
– 50 мілілітрів яблучного оцту;
– 5 столових ложок цукру;
– 4 столові ложки темного соєвого соусу;
– 2 авокадо;
– 1 зелений огірок;
– приблизно 70 грамів маринованого імбиру;
– 250 грамів лосося;
– 4 листочки норі;
– 4 столові ложки майонезу;
– 1 столова ложка васабі;
– 2 чайні ложки насіння кунжуту.
Приготування:
- Відваріть рис відповідно до інструкції на упаковці.
- Приготуйте суміш з яблучного оцту, цукру та соєвого соусу, додайте її до теплого рису та перемішайте.
- Залиште рис охолоджуватися.
- Очистьте авокадо від шкірки, видаліть кісточку та наріжте невеликими кубиками.
- Огірок і лосось також наріжте кубиками.
- Водорості наріжте на шматочки розміром приблизно 2 на 2 сантиметри. Наріжте імбир на менші шматочки. Змішайте майонез із васабі.
- Дно салатника діаметром 20 сантиметрів викладіть нарізаними водоростями.
- Викладіть половину рису на водорості та змастіть його половиною майонезу з васабі.
- Додайте огірок, половину порції лосося та імбир.
- Зверху викладіть ще один шар водоростей і решту рису.
- Змастіть його залишками майонезу з васабі.
- Викладіть авокадо та лосось, що залишився.
- Посипте страву злегка обсмаженим на сухій сковороді кунжутом. Поставте салат у холодильник для охолодження на приблизно 2 години.
Смачного!
Він дуже особливий: салат "Лисяча шуба" для святкового столу.