Готувати салат із червоною рибою не складніше, ніж нарізати овочі та зварити рис. Завдяки простоті він стане вашим фаворитом на свята. Як його приготувати – розповідає 24 Канал із посиланням на Smaker.

До теми Ідеальне поєднання для закуски: салат з кукурудзою, листям салатом та моцарелою

Салат з червоною рибою

  • Час: 40 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 200 грамів рису для суші;
– 50 мілілітрів яблучного оцту;
– 5 столових ложок цукру;
– 4 столові ложки темного соєвого соусу;
– 2 авокадо;
– 1 зелений огірок;
– приблизно 70 грамів маринованого імбиру;
– 250 грамів лосося;
– 4 листочки норі;
– 4 столові ложки майонезу;
– 1 столова ложка васабі;
– 2 чайні ложки насіння кунжуту.

Приготування:

  1. Відваріть рис відповідно до інструкції на упаковці.
  2. Приготуйте суміш з яблучного оцту, цукру та соєвого соусу, додайте її до теплого рису та перемішайте.
  3. Залиште рис охолоджуватися.
  4. Очистьте авокадо від шкірки, видаліть кісточку та наріжте невеликими кубиками.
  5. Огірок і лосось також наріжте кубиками.
  6. Водорості наріжте на шматочки розміром приблизно 2 на 2 сантиметри. Наріжте імбир на менші шматочки. Змішайте майонез із васабі.
  7. Дно салатника діаметром 20 сантиметрів викладіть нарізаними водоростями.
  8. Викладіть половину рису на водорості та змастіть його половиною майонезу з васабі.
  9. Додайте огірок, половину порції лосося та імбир.
  10. Зверху викладіть ще один шар водоростей і решту рису.
  11. Змастіть його залишками майонезу з васабі.
  12. Викладіть авокадо та лосось, що залишився.
  13. Посипте страву злегка обсмаженим на сухій сковороді кунжутом. Поставте салат у холодильник для охолодження на приблизно 2 години.

Смачного!

Він дуже особливий: салат "Лисяча шуба" для святкового столу.