Така скоринка у вас ще не виходила точно: як посмажити ідеального коропа
- Рецепт смаження коропа з хрумкою скоринкою завдяки паніруванню.
- Знадобиться всього 30 хвилин і 4 порції вже на столі.
Смажений короп – популярна страва завдяки своєму чудовому смаку та простоті приготування. Ніжне, соковите м'ясо припаде до вподоби найрізноманітнішим гурманам. Але є одна умова – скоринка має бути ідеальна.
Вона виходить не у всіх, і не завжди. Все через неправильний рецепт. 24 Канал з посиланням на Woman24 розповідає, як посмажити коропа з хрумкою скоринкою.
Читайте також Готовий майже за секунду і без зайвого клопоту: омлет з рибкою від Ектора
Як посмажити коропа зі скоринкою
- Час: 25 хвилин
- Порції: 4 – 6
Інгредієнти:
– 1,5 кілограма коропа;
– 12 грамів солі;
– 3 грами чорного меленого перцю;
– 3 грами сушеної цибулі;
– 100 грамів борошна;
– 100 грамів манної крупи.
Приготування:
- Рибу почистьте та розберіть на філе. Розріжте на порційні шматочки. Посипте сіллю, чорним меленим перцем та сушеною цибулею.
- Відставте в сторону рибу зі спеціями, а наразі зробіть панірування. Змішайте борошно та манну крупу у пропорції 1:1. Ще трохи солі.
- Висипте панірування в пакет, туди відправте рибу та потрусіть. Так вийде рівномірна обробка шматочків риби.
- Поставте розігріватись олію. Налийте трохи більше, щоб риба добре смажилась. Олія має бути дуже гаряча. Налийте в миску холодну воду.
- Отже, потрусіть рибу в пакеті. Візьміть шматочок, струсіть зайве борошно, занурте в воду на секунду, підніміть та відправте в олію. Смажте до золотистої скоринки – приблизно 15 – 20 хвилин.
Таким способом виходить тонка та дуже хрустка скоринка. А ще в олію не буде борошна, тож ви зможете її потім використовувати повторно.
Смачного!
Сподобався рецепт? Тоді приготуйте і ці кабачки з сиром запечені в духовці.