Дешевший за гречку, і на смак кращий: як зварити булгур

16 грудня 2024, 12:29
Читать новость на русском

Булгур, широко вживана крупа в східних країнах, стає помітною присутністю в українських супермаркетах. Покупці все частіше звертають увагу на булгур через його доступність, оскільки ціна на нього нижча, ніж на гречку та інші основні крупи.

Але не всі знають, як правильно варити цю екзотичну кашу. Тому сьогодні 24 Канал з посиланням на bobsredmill розповідає, як смачно зварити булгур.

Читайте також Більше не пригорить та не прилипне: як треба хитро смажити картоплю

Як правильно варити булгур

  • Час: 20 хвилин
  • Порції: 2 – 3

Інгредієнти:
1 склянка булгуру;
2 склянки води.

З морепродуктами від ТМ "Водний Світ" створити свято для всієї родини – легко! Заморожені мідії та креветки збережуть смак моря у кожній страві, а крабові палички “Сніжний краб” зроблять навіть звичний салат особливим.

Приготування:

  1. Змішайте булгур та воду в каструлі.
     
  2. Доведіть до кипіння: накрийте кришкою, зменште вогонь до слабкого і варіть до готовності, близько 12 хвилин.
     
  3. Злийте зайву рідину і розпушіть булгур вилкою.

До слова, східна каша буде набагато смачнішою, якщо її перед варінням підсмажити на сухій сковороді 5 хвилин. Тоді у страви з'явиться легкий горіховий присмак. І слід додати, що булгур не потрібно промивати.

Також булгур можна приготувати без варіння – методом замочування. Покладіть булгур у миску, додайте 1 склянку окропу, перемішайте і дайте постояти приблизно 1 годину. Злийте зайву рідину.

А ви знаєте: як варити холодець, щоб він вийшов прозорим.